Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 195

Wątek: Sigma 70-200/2.8 APO HSM - pierwsze wrażenia

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bys widzial niektore jedynki analogowe w Adoramie... Qrde... Niektore tak zdemolowane ze naprawde niezle bym sie musial starac nawet z moim talentem A myslalem ze moja trzyseta jest poobdzierana

Chociaz jak by wziac taka nieco poobdzierana dzialajaca jedynke i trysnac farba na fluo rozowy to by bylo niezle na ulice sie pokazac

Skoro juz zjechalem na malowanie... Moze kogos tworczosc tego pana zainteresuje... http://www.pbase.com/nividhia/portfolio&page=all

A jesli chodzi o trwalosc... Niektorzy potrafia pic herbate z delikatnej chinskiej porcelany... Niektorym stalowy kubek jest za slaby

Moze to nie sigma jest zla?
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-05-2005 o 00:13
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted
    Chyba gdzies juz ten watek byl poruszany... Natomiast np w B&H roznice w cenach masz wytlumaczone pod tym adresem http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...rketStatic.jsp i tam chodzi zdecydowanie o gwarancje. A co do tego co mowia sprzedawcy.. powiedza wszystko byle by cos sprzedac ... nie tylko w Polsce
    to fakt ze sprzedawcy potrafia zamacic w glowie ja nie bede sie upieral. poki co testuje i mam zamiar przekonac sie na "wlasnej skorze" jak to jest z tymi wykonczeniami w Sigmie pozdr.
    Canon EOS 300D | KIT 18-55 | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | Kingston 512MB | HOYA UV 58 PITCH 0.75 | HOYA PL-CIR 58 |Velbon DX 888 digital

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Bys widzial niektore jedynki analogowe w Adoramie... Qrde... Niektore tak zdemolowane ze naprawde niezle bym sie musial starac nawet z moim talentem A myslalem ze moja trzyseta jest poobdzierana

Chociaz jak by wziac taka nieco poobdzierana dzialajaca jedynke i trysnac farba na fluo rozowy to by bylo niezle na ulice sie pokazac

Skoro juz zjechalem na malowanie... Moze kogos tworczosc tego pana zainteresuje... http://www.pbase.com/nividhia/portfolio&page=all

A jesli chodzi o trwalosc... Niektorzy potrafia pic herbate z delikatnej chinskiej porcelany... Niektorym stalowy kubek jest za slaby

Moze to nie sigma jest zla?
    hehe zgadzam sie w zupelnosci co do malowania hehehe - bardzo interesujace efekty
    Canon EOS 300D | KIT 18-55 | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | Kingston 512MB | HOYA UV 58 PITCH 0.75 | HOYA PL-CIR 58 |Velbon DX 888 digital

Awatar Rosolek
    Miasto
    Szczytno

Domyślnie

troche sie watek juz toczy ale sie dolacze

mam tytulowa sigme od ponad 2 lat (sprowadzona z US), i przez ten czas byl uzywany jako glowny obiektyw - narty, gory, sport, koncerty, sluby w sumie wszystko... nawet po kilka godzin w "terenie" (do wagi mozna sie przyzwyczaic)

Dla mnie rewelacja i nie zaluje ze nie wzialem Canona 70-200 f4. Jedyne slady uzytkowania to lekkie rysy na oslonie przeciwslonecznej.
    AF rewelacja, szybki i precyzyjny
    f2.8 przy pewnej wprawie daje bardzo dobre rezultaty
    teraz jak sobie porownuje z 17-40L to ostros porownywalna (IMHO)
    --< Rosolek >--
    Canon EOS 30V / Sigma 70-200 f2.8 HSM / Canon 17-40 f4 L / Speedlite 420EX / Lowepro DryZone 100

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Wow, mowcie co chcecie, ale chetnie bym mial tak pomalowana "jedynke", ciekaw czy ktos w Polsce tez maluje aparaty
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Domyślnie

Rosolek i tutaj ci przytakne ja tez jestem swiecie przekonany o dobroci jaka przynosi sigma 70-200

malakus
    Guest

Domyślnie

witam i pozdrawiam

właściwie to zdecydowałem się na omawianą tu sigmę mam tylko jedno pytanko
    a mianowicie czy jest odczuwalna różnica w szybkości af w tym obiektywie
    w porównaniu do canona 70-200 f/4 (oczywiście z tym samym body- 350d)- zależy mi na szybkim af ze względu na to , że obiektyw będzie wykożystywany w sporcie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta Sigma ma HSM (High Speed Motor) wiec nie powinno byc odczuwalnej roznicy w porownaniu do Canonowskiego USM.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ta Sigma ma HSM (High Speed Motor)
    HSM stands for Hyper Sonic Motor. It is a new type of motor used in some of Sigma’s newer lenses. The technology employed is similar to that used in certain lenses made by other camera manufacturers. The benefits of HSM system are: virtually silent autofocus function, very quick responsive autofocus function. Sigma is the only independent lens maker offering lenses with this technology. We have a number of HSM type lenses for Canon and Sigma AF cameras, and we also have several HSM lenses for Nikon AF cameras (N55, N65, N70, N75, N80, N90, N90S, F100, F4s, F5, D1, D1X, D1H, D100 and D70, as well).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co nie zmienia faktu ze nie ustepuje Canonowskiemu USM 8)

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów