Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
- AF. Mocne uderzenie na koniec opowieści 8) Jest po prosu rewelacyjny. Jeśli HSM jest wolniejszy od USM, to można to zmierzyć tylko w laboratorium. Pomimo długiej ogniskowej jest około dwa razy szybszy od mojego Tamrona. Druga sprawa- CICHY. Generalnie to go po prostu nie słychać. Koilejne - bardzo pewny. Coś takiego jak hunting nie występuje, ostrzy pewnie i szybko, bez "przeszukiwania". Udało mi się nim zrobić trochę nieostrych zdjęć, ale zwalam to na karb mojego lamerstwa i błędów AF aparatu. Dlaczego? Bo z tego samego ujęcia miałem 3 bardzo ostre zdjęcia i jedno nieostre. Test jakości optycznej zaprezentuję później, powiem tylko, że mój Tamron jest gorszy

pozdrawiam
hmmm, mialem go chwile, AF niezbyt celnie trafiał z moją 350, moim zdaniem powinno być duużo lepiej jak na sprzet za taką kase, być może to wina tego egzemplarza. Po wymianie na elke 2.8, problem zniknął. Być może miałeś szczęście przy zakupie swojego.
Do plusów z pewnością można zaliczyć, moim zdaniem,
w cichy AF i szybki jak na Sigmę, ale od elki głośniej i wolniej,
fajnie wykonany, solidna obudowa i przede wszystkim czarna!
dobrze wyposażony,
ładna ostrość, ale nie na długim końcu, mogło być lepiej przy pełnej dziurze, przy f/4 już jest nawet nieźle.

Ogólnie moim zdaniem, niezły sprzęt jak ktoś nie ma na elkę, prawie 1000 zł droższą. Oczywiście gwarancja również jest bardzo istotna.
AF mógłby trafiać w miejsce częściej, a BF albo FF można zlikwidować w serwisie. Z pewnością większość uzytkowników będzie zadowolona.