Czacha zapomniałeś wspomnieć o jakości wykonaniaZamieszczone przez Czacha
![]()
![]()
![]()
![]()
Czacha zapomniałeś wspomnieć o jakości wykonaniaZamieszczone przez Czacha
![]()
![]()
![]()
![]()
pozdrawiam
Sigma nie jest az tak tragicznie wykonana - przynajmniej 28-70 f/2,8![]()
Ja nie mam nic do Sigmy, ja mówię o eLce 70-200![]()
pozdrawiam
Cychol, spoko - ale chodzi o to czy warto dokladac ponad 1000 pln po to tylko aby miec napis Canon i biala obudowe![]()
No wydawało mi sie, że podsumowanie mojego pierwszego posta może być tylko jedno - jestem bardzo zadowolonyi nie żałuję, że kupiłem Sigmę, choć też miełem wiele wątpliwości.
Jakość wykonania Sigmy niczym nie ustępuje Canonowi, ba, dzięki wspomnianej fakturowanej farbie ma moim zdaniem dodatkwego plusa![]()
co do jakości optycznej zrobię test i pokażę wyniki niedługo.
Dla mnie obiektyw jest świetny i mając go w ręku nigdy bym nie wywalił kasy na L'kę. No chyba, żebym miał jej tyle, że po kupieniu innych istotnych rzeczy zostałoby mi na Canona - to mi jednak nie grozi
tak a propos, to ja najtaniej widziałem Canona za 1100USD plus przesyłka, czyli co najmniej 1150USD. Rożnica wynosi wiec minimum 450 USD, a to trochę więcej niż 1000PLN...![]()
@Kubaman - napisalem ponad 1000 pln![]()
hehe, to może znaczyć i 2000PLN :wink:Zamieszczone przez Auwo
tak serio, to szukam kogoś w Kraku lub okolicach, kto ma 70-200/2.8L, żeby pstryknąć razem 10 fotek i porównać jakość optyczną na forum. Jest ktoś taki?
Ja ze swojej strony zrobię zdjęcia po prostu do pokazania i oceny wizualnej 8) , no i moge porównać z Tamronem, ale wydaje mi się, że mój egzemplarz Tamrona jest schrzaniony...![]()
Mówisz poważnie?Zamieszczone przez Kubaman
Czym to się objawia?
Jak wiesz być może, ja mam Tokinę 28-70 z której generalnie jestem zadowolony, ale wszyscy tutaj wmawiają mi, że Tamron jeszcze lepszy :wink: i o małe co uwierzyłem![]()
No to przyjdzie zbierać mi na EF 24-70 L...
P.S. Ile może być warta moja Tokina kupiona u tommy_j w stanie na 5++?
tak na marginesie chcialem powiedziec iz uwazam ta sigme za bardzo dobry obiektyw.. i nie to ze krytykuje czy cos![]()
hehe, a ja już szykowałem broń na wielką bitwę :wink:Zamieszczone przez Czacha
serio mówiąc, to naprawdę jestem mile zaskoczony. Spodziewałem się taniego obiektywu Sigmy, a dostałem naprawdę bardzo fajny i muszę powiedzieć profesjonalny sprzęt. Mieć Canona? ba - dla samego koloru warto :wink:![]()
Jurek,
najpierw zrobiłem sobie porównanie ze statywu, i Tamron w średnich warunkach oświetleniowych wyszedł dużo gorzej od Kitowca. Moja wina, moja wielka wina myślałem, że nie kontroluję GO czy coś....![]()
Ale pierwsze spojrzenie na fotki zrobione Sigmą przekonały mnie, że po prostu mój egzemplarz Tamrona w pewnych warunkach daje mierne efekty. Co nie oznacza, że nie udało mi sie nim zrobić super ostrych zdjęć. Tylko jeśli to ma być ruletka, to ja go chyba zareklamuję...