Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 195

Wątek: Sigma 70-200/2.8 APO HSM - pierwsze wrażenia

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tak tylko jakosc obrazu - z IS nieco gorsza i dlatego wrzucanie go do porownania ze szklem non IS by pokazac jaka ta Sigma jest super uwazam za nie fair.
    Zgoda Vitez można rzec nie fair. Jednak to chyba dlatego, że po pierwsze wersja Canona z IS jest najpopularniejsza, po drugie wszyscy spece twierdzą, że utrata jakości przy IS jest widoczna w zasadzie tylko na zdjęciach testowych no i po trzecie IS jest używany jako główny argument przy przekonywaniu do kupienia dużo droższego Canona.

Taki po prostu jest najczęściej wybór - tania dobra Sigma albo drogi Canon ale za to z IS
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odnośnie kilku wcześniejszych postów - śpieszę poinformować, że właśnie mija pół roku użytkowania przeze mnie tego obiektywu i nie mam na nim choćby jednej ryski, której nie mógłbym zamazać poślinionym palcem ;-)

A jest to mój podstawowy obiektyw, Tamron śpi w futerale większość czasu :-o

Czyli krótko - informacje o kiepskiej jakości wykonania tej Sigmy i jej kiepskiej trwałości są bezpodstawne, powiem nawet że wyssane z palca.

Coś już napisał Awatar gienioo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Czyli krótko - informacje o kiepskiej jakości wykonania tej Sigmy i jej kiepskiej trwałości są bezpodstawne, powiem nawet że wyssane z palca.
    Prawdę gada !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Taki po prostu jest najczęściej wybór - tania dobra Sigma albo drogi Canon ale za to z IS
    Pozwolę się nie zgodzić
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no dobra Cichy, wyjątek potwierdza regułę . Przecież sam się nad nią zastanawiałeś ostro. Napisałem najczęściej, a nie zawsze.

BTW, jak Ci się spisuje Canon? Ja mojej S. naprawdę nie odpinam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak dla tych, którzy pamiętają i są zainteresowani: moja Sigma nie wykazała żadnych problemów z trwałością farby pokrywającej korpus. Pomimo już niedługo rocznej eksploatacji i ostrego męczenia m.in. na wakacjach obiektyw wygląda świetnie. Pojawiły się dwa malutkie zadrapania, na krawędzi gnizada do mocowania pierścienia - sam je zrobiłem zbyt szybko i niechlujnie zakładając pierścień jedną ręką (ech Canon, czemu tak nie potrafisz?).

Sporo osób go macało podczas zlotu, więc mogą się wypowiedzieć.

Czyli jednym słowem - zaprzeczam informacjom, jakoby wykonanie tego obiektywu było kiepskie, a pokrycie nietrwałe .

Bywalec
    Miasto
    Pomorze

Smile

Te wszystkie testy są niewiele warte, a porównywanie tych obiektywów to jak porównywanie Mercedesa klasy E, z BMW serii 5 itd.
    Oba obiektywy są super (sigma i canon 70-200/2,8 ) canon 70-200/4 też jest super, ale jest troszeczkę ciemniejszy (jeśli komuś to przeszkadza)

Po zrobieniu zdjęć i pokazaniu komuś, mogę założyć się, że nikt nie pozna czy była to Sigma, czy Canon, czy też tokina 80-200 (bo ta też jest bardzo dobra)

Cena canona 70-200/2,8 w porównaniu do sigmy odstrasza. Jedyną zaletą tego obiektywu jest to, że nie będzie problemów z kompatybilnością w przyszlości.

Użytkownik Kubaman zrobił bdb zakup, jestem przekonany, że będzie z niego bardzooo zadowolony.
    To forum jest beznadziejne

Miasto
    Kraków

Domyślnie

hmm.. może trochę zamieszania wprowadziłem odświeżając wątek,...
    nie wiem czy widzisz, że post na który odpowiadasz jest z czerwca

Ja napisałem, bo wcześniej w wątku pojawiały się informacje z trzeciej ręki o rzekomo fatalnej trwałości tego obiektywu. Minęło trochę czasu i mogę śmiało odpowiedzieć, że to nieprawda.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kubaman o tym obiektywie powiedziano wiele i to w wiekszosci zlego ;-) na kazdym kroku, na kazdym forum ludzie pisza jaka ta Sigma jest biedna, mydlana, wolna, slabo wykonana, itd...

... no i niech sobie pisza, ja mam i jestem happy, a Sigma daje rade w najbardziej ekstremalnych warunkach - czyli sport

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów