Pokaż wyniki od 1 do 10 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    To nie jest kwestia potencjału technicznego, tylko świadomości i stereotypów. Z uwagi na fakt, że Minolta funkcjonowała ostatnio na rynku profi bardziej duchem niż ciałem, ludziska o niej powoli zapominają, a rebranding dodatkowo wprowdza tu zasłonę dymną. Oczywiście dobrze wiem kto wprowadził AF do w lustrzankach, ale nawet u siebie zauważam, że czasem zapominam o Minolcich korzeniach produktu Sony.

Detale techniczne są istotne dla mieszkańców dpreview - w bardziej reprezentatywnej próbie już niekoniecznie. Tu bardziej liczy się marka, ogólna opinia itd...

sorki za OT
    Czornyj to jest kwestia potencjału ekonomicznego. Sony jest firmą kilkanaście razy większą niż Nikon. I jeśli będą widzieli sens walki o rynek profi to mają potencjał na to żeby to zrobić. Ja bym Sony nie lekceważył, a przyzwyczajenia i opinie się z czasem zmieniają. CEO Sony wyraźnie powiedział po premierze alfy dajemy sobie dwa lata na to żeby zaistnieć na rynku. Po tym okresie mamy zamiar być obecni we wszystkich segmentach. I raczej mu wierzę.
    Co do tego że zmienili markę to 100% racji. Też uważam że to była głupota.

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    (....)Nie sądzę by Sony robiło to co chca starzy użytkownicy Minolt. Potencjał Sony jest duzy - ale z tego nic nie wynika. Gdyby firmy robiły to co chca ch klienci - to Nikon tez by juz od dawna miał FF - bo od dawna wielu na to czeka.
    Jacku sam napisałeś, że pewne rzeczy (min. FF i białe rurki na stadionach) mają też wpływ na sprzedaż w entry-level. Nawet jeśli półka profi jest deficytowa. I myślę że w Sony to doskonale wiedzą. Dlatego nie wierzę, że jeśli mają zamiar trwalej wejść w dslr-y to odpuszczą sobie takie tematy jak FF i rynek profi. Zwłaszcza że zalążek systemu już mają.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-03-2007 o 22:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów