Pokaż wyniki od 1 do 10 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dobrze, że piszesz..
    Zdaje się, że na tym forum nie ma nikogo, komu nowy wypust nikona byłby nie na rękę. Dla nas oznacza to szybszy i nieunikniony spadek cen droższych zabawek. Jakich i o ile, to ciężko przewidzieć. Ale zawsze.

Tylko nie pisz tego chłopakom na żółtym, bo Cię jakoś zbanują i będzie
    Zajrzałem tam rano jak mi Niedźwiedź pokazał linka i powiem szczerze, nieźle się bawiłem już wtedy. Jedna mała iskierka nadziei a taki entuzjazm.
    Tak naprawdę bardzo jestem ciekaw tej puszki i nowych szkieł. Może coś w końcu drgnie.
    BTW, czy ten pan z Nikona, który zapowiadał, że nie widzą potrzeby produkowania FF jeszcze tam pracuje? Sprawdził to ktoś?
    Jakoś przeżyję

Żeby zrozumieć tą podnietę trzeba lepiej zrozumieć kontekst sytuacji. Od dłuższego czasu Nikon zapewniał wszystkich solennie, że ma zamiar produkować wszystko w DX i konsekwentnie się tego trzymał.

W pewnym jednak momencie jedyne nowości jakie raczyły się ukazywać pod DX-a to obiektywy typu 18-55, 55-200, 18-135, 18-200, 18-55II - wszsytko plastusie na rynek amatorski, a do tego D50, D80, D40... Amatorskie szkiełka i korpusy zaczęły święcić coraz większe triumfy, Nikon zarabia na nich kasiorę, a profi szkła pod DX ani dudu (powstały raptem dwa: 12-24/4 i 17-55/2.8 ).

Wszyscy zaczęli się zatem mocno zastanawiać, czy aby Nikon nie postanowił wstąpić na ścieżkę Olympusa i Minolty i nie olał rynku profi. Jak się okazało, ch...ki nie wypuszczali obiektywów, bo knuli z korpusami FF, ale że jednocześnie zaprzeczali jakoby to robili (żeby D2Xs nie zalegał), to wszyscy poczuli się dość niewyraźnie...

Stąd też mała euforia na wieść o odwołaniu pogrzebu. Puszka jaka tam nie będzie jest lepsza niż serdeczne podziękowania za wieloletnią współpracę, która niniejszym dobiega końca...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 28-02-2007 o 20:34

Uprawnienia umieszczania postów