Pokaż wyniki od 1 do 10 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Lepsza pełna-niepełna niż żadna. Jeśli będzie to LBCAST Nikona, to może być naprawdę cholernie ciekawie - nawet archaiczne LBCASTY w D2Hs miały szumy na niskim poziomie. Jeśli Nikon to udoskonalił i uzyska jakość konkurencyją do tej z Canona, to otrzymamy skrzyżowanie średnioformatówki 20MP z reporterskim karabinem 10MP crop x1.5. Niby to mało prawdopodobne, ale niby równie mało prawdopodobne było, że Nikon wypuści korpus reporterski z matrycą non-DX...

Do tego tylko dobra cena i mamy D3 - "markkiller"
    No właśnie to jest najciekawsze jakiego że tak powiem rodzaju będzie to matryca. Ja myślę że jeśli robią to z Sony to raczej nie LBCAST tylko pewnikiem CMOS sony. Druga rzecz która jest równie ciekawa. To czy to będzie oznaczać że Nikon zrobi 2body w 1 :rolleyes No i czy ten markkiller będzie w cenie dla normalnych ludzi. Bo IMO 6000-7500 $ to nie jest mało.

A co do niepełnej matrycy - to bardzo przedni koncept. Pozbywają się kilku problemów na raz - winietowanie, słabość szkieł na brzegach, dużo tańsza w produkcji. Bardzo sprytne rozwiązanie, które może mieć też całkiem sensowną otoczkę marketingową.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-02-2007 o 08:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów