Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No tak ale jak zrobią szybki korpus D3H z matrycą 20 Mpx (pomijając że to pomysł idiotyczny wręcz - cuchnie Sony) to co dadzą do D3X-a 30 Mpx. Trochę to byłoby dziwne. Jeśli stoi za tym Sony to nabiera to logiki. Wiadomo że doświadczenie w robieniu puszek mają nie największe, a system ma spore braki i być może żeby to nadrobić będą ładować pikseli ile wlezie. Natomiast Nikon dotąd był ascetycznie (i rozsądnie) oszczędny.
    Szczerze mówiąc jestem cholernie zaskoczony obrotem sprawy. Gdyby nie cholernie wiarygodne źródło, uznałbym to za ponury żart nader pośledniego gatunku.

Zdziwiłbym się nieco, gdyby Sony miało ambicje pchać się w matryce pełnoklatkowe - być może jednak do spółki z Nikonem (bądź co bądź specem od stepperów, mikrosoczewek i pomysłowych konstrukcji matryc) uknuli jednak jakiś szatański plan...

Wątpię nawet by Nikon - nawet z najcudniejszymi puszkami - szybko mógł odzyskać utraconą pozycję na rynku profi (gdzie poważniejszych klientów trzymają inwestycje poczynione w szkła), a Sony pchającego się na stadiony to już kompletnie sobie nie wyobrażam

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ciekawe .... dopuki nie zrobią puszki semi profi jak 5D to zmiany dotyczyć będą jedynie rynku profi .... ale jest nadzieja że 5D w końcu zbliży się do 5000PLN i tu bym się cieszył bardziej ...
    Biorąc pod uwagę ich cwany manewr z docięciem matrycy pod stepper, zapewne koszt wytworzenia takiego czegoś byłby nieco mniejszy. Wiadomo było że Nikon coś ostro knuje - od dłuższego czasu potwornie zaniedbywał kwestię profesjonalnej optyki pod DX co mocno wszystkich wqrviało (a w sumie zrobił raptem dwa profi szkła pod DX), ale nie wiadomo jakie będą ostateczne konsekwencje i zakres tych działań...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 28-02-2007 o 09:00

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ciekawe .... dopóki nie zrobią puszki semi profi jak 5D to zmiany dotyczyć będą jedynie rynku profi .... ale jest nadzieja że 5D w końcu zbliży się do 5000PLN i tu bym się cieszył bardziej ...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 28-02-2007 o 09:12

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ciekawe .... dopuki nie zrobią puszki semi profi jak 5D to zmiany dotyczyć będą jedynie rynku profi .... ale jest nadzieja że 5D w końcu zbliży się do 5000PLN i tu bym się cieszył bardziej ...
    Mogą też przyspieszyć premierę następcy. To by chyba był najlepszy efekt tej zapowiedzi. Pytanie co o tym projekcie wiedzą w Canonie. To kluczowa sprawa.

A tak jeszcze w temacie D3H, D3X to IMO jest jednak spore prawdopodobieństwo że będzie to D3 czyli 2 w1 i jeśli jeszcze do tego zrobiliby sensowną cenę tak przynajmniej w okolicach 5000$ to rzeczywiście byłby smarkkiller (pod warunkiem oczywiście, że miałby przynajmniej zbliżone właściwości).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

> Kolekcjoner
    > Pytanie co o tym projekcie wiedzą w Canonie. To kluczowa sprawa.

Zapewne sie zalamali. Pod presja udzialowcow zarzad rozwaza podanie sie dymisji, a radosne zastepy sfrustrowanych kanonierow juz teraz plasajac ruszyly pod sklepy na zapisy kolejkowe? Zgadlem?

> A tak jeszcze w temacie D3H, D3X to IMO jest jednak spore
    > prawdopodobieństwo że będzie to D3 czyli 2 w1 i jeśli jeszcze do tego
    > zrobiliby sensowną cenę tak przynajmniej w okolicach 5000$ to rzeczywiście
    > byłby smarkkiller

Czytam i odpadam - jak dwoch innych przy watku o 1dmk3. Przypomnij mi prosze, czy ty aby nie masz F4 i 400D, co jak sie samo przez sie rozumie stanowi zloty punkt targetu rynku profi?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie biadolenie canoniarzy czyli <baczność> D3 </spocznij> nadchodzi

jeśli wierzyć zapowiedziom
    link
    może w końcu zaczną spadać ceny na nasze zabawki.
    Znając tempo pracy w żółtym obozie oraz nadzieje na to, że im reszta uzytkowników nie poucieka, to puszka będzie dostępna za rok. Lepiej późno niż wcale..
    A teraz pochylmy czoło nad losem canona i pobiadolmy wspólnie nad złośliwym losem, bo czornyj już się doczekać nie może.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A teraz pochylmy czoło nad losem canona i pobiadolmy wspólnie nad złośliwym losem, bo czornyj już się doczekać nie może.
    Czornyj jak czornyj, ale Kryhu to mi pojechał na pl.r.f.c.

Jeśli to prawda to super dla nas (chyba nie puszczą Marka3 za 4500). Ciekawe ile Nikon zawoła

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czornyj jak czornyj, ale Kryhu to mi pojechał na pl.r.f.c.
    Kryhu jest nieuleczalny, ale niegroźny i ma jeszcze odrobinę zdrowego rozsądku. Fajniejszy jest ten Jacek od Olka. W historii prfc nie było chyba drugiego takiego, który dałby się tak wpuszczać i generował po 200 postów dziennie
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeśli to prawda to super dla nas (chyba nie puszczą Marka3 za 4500). Ciekawe ile Nikon zawoła
    Nikon pokaże tą puszkę w czasie, gdy będzie pokazywany 1Ds. Umówmy się, połowa ceny Dsa będzie uczciwą zachętą do nie porzucania systemu.
    Wszyscy tak się cieszycie tą nową zabawką.. Ja jestem zawiedziony cropem, gdyby ni to, zapisałbym się do kolejki, żeby nie wiem co. A tak.. kupiłem jeszcze jedno 5D i starczyło mi na 135L. I nikt mnie nie przekona, że zrobiłem źle.
    BTW, szukam chętnego do noszenia torby ze sprzętem
    Jarek

Coś już napisał

Domyślnie

Jak nic nie wyjdzie w tym roku z 3D, D3, D3H... zawsze zostanie H3D i ew. samo 3

Trzymam kciuki za Nikona i Sony. Nie ma to jak konkurencja na rynku.
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jeśli to prawda i jeśli Canon o tym wiedział, to już można się domyślać, dlaczego 1DsIII będize jesienią
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Marzę o tym, żeby ten nowy Nikon, dał porządnego kopa w dupę Canonowi, bo chyba im się w główkach poprzewracało / wypuścili 1D MkIII i chyba znowu osiedli na laurach /.

Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów