Pokaż wyniki od 161 do 165 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nowy Nikon D3!!!

Szykuje się niezła niespodzianka. Crop 1.1.
    Canon wymięka . Może wreszcie skończy się monopol .

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Wow, na nikonians.org pojawily sie mocne ploty
    o Nikon 18-20MP D3 (prawie) FF na PMA! Nawet zmienili nazwe
    forum na D1/D2/D3... Podobno pewniak.
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wielkość tej matrycy (crop x1.1) jest najprawdopodobniej dopasowana do standardowej wielkości stepperów - tak, by nie trzeba jej było naświetlać "na dwa razy"
    Expected announcement date: March 2007, at PMA
    Likely availability in store shelves around the world: October 2007

Pytanie czy ten "delay" nie będzie związany z tym że Sony chce to wypuścić wcześniej. No to już widzę co się zacznie dziać na forum Nikona .
    Być może Nikon zrobił to o czym marzyło wielu canonierów. Czyli dwa w jednym. Wtedy nie byłoby już D2Xs i D2Hs tylko D3.
    Zastanawia mnie w tym wszystkim tylko jedno. Przecież ogłoszenie takiej nowości i nie wypuszczenie tego od razu na rynek zabije sprzedaż dotychczasowych modeli w szczególności D2X-a. Nie wydaje mi się to przemyślana decyzja. Z drugiej strony mogą się bać zbyt dużego odpływu użytkowników do Canona. Możliwe że z dwojga złego lepiej coś takiego ogłosić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-02-2007 o 04:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów