Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 165

Wątek: Nowy Nikon D3!!!

Domyślnie

dlatego, że canon wygrywa marketingowo - więcej go widać w TV - uzywa go cała prasa.
    Jeśli nikon nie będzie miał czym się chwalić to będzie tracił uzytkowników - nawet tych którzy kupują d50. Trzeba miec sztandarowy produkt.
    Canonierzy są dumni, że maja 5D czy 1D.... a wiadomo, że większość nie wyjdzie poza body 350, 20, 30 itp.
    Sporo nikon stracił, że nie ma w ofercie FF i nie było wiadomo, czy będzie - zaawanasowani fotografowie nie wiedząc, jaka bedzie przyszłość też przechodzili do canona - trzeba kompletowac przecież szkła, wymiana body to duzy probem - lepiej nie czekać - no i nikon tracił.
    Gdybym nie miał średniego formatu to też bym mocniej myślał o zmianach, a tak przeczekałem z d200.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

możliwość posiadania FF wpływa już na segment semi-profi ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ynse Zobacz posta
    Jego segment amatorski stoi baaaardzo dobrze (świetne amatorskie puszki i rewelacyjne z tegoż segmentu szkła) i jak widać, brak superhiper FF na wyniki finansowe nie miał jakoś wpływu.
    A tego to nie wiemy. Może miało może nie. Może jest jak napisał jaca.
    Na pewno ma istotne znaczenie to, że są zależni od Sony jeśli chodzi o matryce. Problemy ze świetnie sprzedającym się D40 są tego najlepszym przykładem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Widać stąd, że faktycznie bliżej tej matrycy do APS-H niż FF.
    Dla mnie widać stąd przede wszystkim, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli zaczynasz od APS to niby faktycznie rozmiarami zbliżone to to by było do APS-H. Ale kurcze - tu punktem odniesienia jest cały czas FF. Więc w kategoriach absolutnych ta matryca jest wymiarami ewidentnie bliższa 24x36 i to co szkrobnąłeś to takie pisanie dla pisania.
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Dla mnie widać stąd przede wszystkim, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli zaczynasz od APS to niby faktycznie rozmiarami zbliżone to to by było do APS-H. Ale kurcze - tu punktem odniesienia jest cały czas FF. Więc w kategoriach absolutnych ta matryca jest wymiarami ewidentnie bliższa 24x36 i to co szkrobnąłeś to takie pisanie dla pisania.
    Logiczne jest, że ta matryca jest większa od APS-H, bo ma mniejszy crop. Jednakże wytłumaczyłem, że pozornie "za mała" różnica między cropem 1.3 i 1.1 wynika z nieprecyzyjnego dobrania wymiarów "matryc" na zdjęciu.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Domyślnie

Nikon ma jeden crop - 1,5x i takie 1,1 jest dla nas zdecydowanie blizej FF niż to co teraz mamy.
    W canonie są 1, 1,3 i 1,6 - cropy macie gęściej i możecie sobie przyrównywac czy jest bliżej 1,3 czy FF. Dla nas to nie ma żadnego znaczenia - jest gigantyczny skok z x1,5 i jest tak blisko FF, że nie widzę problemu.

Dla canonierów przeskok z 1,3 do 1,1 jest małym skokiem. Dla nas nie. Nie mamy innych puszek do wyboru. Nie będę trzymał obu systemów (i jeszcze średniego - czyli 3 systemy?).
    Tak jak i dla cannierów nie ma co sie przesiadac z cropa 1,3 na 1,1 - bo dla was to mało i wymaga zmiany szkieł. Każdy z nas patrzy (rozsądnie) pod kątem systemu który już ma.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

a takie coś to już totalnye sam nie wiem co .....

i to zdaje się nie jest fejk ...... choć sam już niewiem np gdzie jest miejsce na palce w uchwycie ??? to jednak raczej lipa

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta

i to zdaje się nie jest fejk ...... choć sam już niewiem np gdzie jest miejsce na palce w uchwycie ??? to jednak raczej lipa
    A fe, ale paskuda...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

hehe... teraz pojade po bandzie:

prawie jak Hasselblad H3
    www albo tez flickr

Domyślnie

Gratuluję związku z tematem, gratuluję logiki (sens umieszczania symbolu aparatu w najbardziej narażonym na wycieranie miejscu na korpusie), gratuluję dużych ilości wolnego czasu na takie bzdety :P. Bo to trucie.
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów