"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No to Nikon wzial i pokazal... Pozal sie boze premiera.
I aparat i obiektyw - rewelacjaObciach, ze az wstyd.
Ciekawe co ci "powazni" przepowiadacze teraz zrobia, pewnie
pogadaja sobie na forum D1/D2/D3 u nikonians...
To by bylo na tyle jesli chodzi o moj 1Ds MkIII szybciej...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie ma zadnej zapowiedzi. Jeszcze raz ten link, bo tu chyba jego miejsce:
http://nikonimaging.com/global/activ...2007/index.htm
Nikon powoli robi sie dla mnie druga Minolta...
To, ze teraz sprzedaja duzo tanich aparatow nic nie znaczy na dluzsza
mete. Wejdzie na rynek jakis producent lodowek z aparatami za $300,
ktore dodatkowo maja kalkulator i Nikon straci od razu 10% przychodow.
Pozniej na gwalt sproboje zrobic pro camere, wyda cala kase, a i tak
bedzie za pozno. I to bedzie na tyle... Zobaczysz, ze dzis moze sie
okazac bardzo smutnym dniem w historii Nikona i calej fotografii....
Kapitan Wagner
wklejam link:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=22325771
nie chcialbym wyciagac jednoznacznych wnioskow tylko na podstawie jednego watku, ale ten jeden brzmi jak pogrzeb.
nie wiem czemu nikon nie zacznie wiecej inwestowac w pro-puszki. przeciez to moze byc dla nich niezle zrodlo dochodu niz entry-puszki na coraz ciasniejszym rynku. nikonowi zreszta najblizej do tego - technologicznie(zwlaszcza gdyby zaczeli robic wlasne matryce) jak i ze wzgledu na tradycji i renome. tego nie ma sonolta czy samsug.
Nikon wielokrotnie juz pokazal ze zrobic dobra pusze to dla niego nie problem, jedyne co go powstrzymuje to wlasnie brak niezaleznosci w dziedzinie matryc...
Kapitan Wagner