Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: przed zakupem 20D

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    Cytat Zamieszczone przez McKane
    Jest to forma zastepcza sluzaca szybkiemu pisaniu cechujaca tylko Internet i sieci komorkowe.
    ...nie zgadzam się z tobą, można zrozumieć pisanie bez polskich znaków, przez osobę mieszkającą w USA, australi, niemczech, czy gdziekolwiek za granicą i nie mającą polskiego skryptu klawiaturowego, dla mnie pisanie bez poskich znaków diakrytycznych jest manierą, która niewiadomo o czym ma świadczyć , a już najśmieszniejsze jest to, że ci którzy tak piszą tłumaczą się, że w IRC-u, ICQ, czy w innych diabelstwach nie ma polskich znaków, ale mail do szefa, czy CV do nowego pracodawcy napiszą tak, że jak nawet nie ma na swoim komputerze polskich czcionek to i tak zobaczy polskie diakrytyki
    No ale taka jest prawda ze sporo programow ma problemy z obsluga polskich znakow i generalnie np moje pisanie wzielo sie wlasnie z tego powodu. To nie jest zadne tlumaczenie tylko fakt. Czytanie rzedu szlaczkow swego czasu bylo cholernie meczace i stad tez wziela sie taka a nie inna maniera. To samo tyczy telefonii komorkowej, w ktorej od niedawna dopiero mozna uzywac polskich liter a na poczatku (nie wiem jak teraz) kazda taka litere naliczano jako 3 zwykle wiec koszt smsow wzrastal.

Co do CV i pism urzedowych to chyba normalne ze pisze sie je poprawnie. Nie wiem czemu Cie to dziwi a juz napewno niczego nie dowodzi.

Nie ma co ukrywac ze brak stosowania polskich znakow nie jest najbardziej elegancka forma ale za to szybka, czytelna bez wzgledu na zastosowany system kodowania znakow i uzyty program. To sie nazywa kompatybilnosc formy i nijak ma do poruszanego przez nas tematu bledow ortograficznych.

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Nie dziwi mnie to opatrzyłem swój tekst stosownymi uśmieszkami , dziwi mnie tłumaczenie, że gdzieśtam się nie dało - tu się daje pisać po polsku . Lubię przytaczać ten przykład: "zrob mi laske i pisz po polsku" i jak z interpretacją???
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W takich wypadkach stosuje wyjatki Szczegolnie jesli adresatem jest dziewczyna

Fakt ze na tym forum i wielu innych poprawnie wyswietlane sa polskie znaki ale szybkosc pisania bez nich i zdecydowanie mniejsza liczba literowek jednak kuszą
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

krótko mówiąc: lenistwo...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

tak tak.. podobnie jak stosowanie skrotow BTW, IMO itp (to tez skrot) - internet rzadzi sie swoimi prawami.. i pisanie bez polskich znakow nie jest niczym zlym

poza tym - nie wszystkie strony i fora to umozliwiaja... i wychodza krzaczki

a teraz panowie - uprzejmie prosze o zakonczenie dyskusji na temat nie zwiazany z tytulem watku (jak ktos nie zrozumial bo nie bylo polskich znaczkow to niech uzyje wyobrazni)

dziekuje za uwage

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    a teraz panowie - uprzejmie prosze o zakonczenie dyskusji na temat nie zwiazany z tytulem watku (jak ktos nie zrozumial bo nie bylo polskich znaczkow to niech uzyje wyobrazni)
    Na to tez jest ogolnie stosowany przyklad lenistwa, o ktorym ktos tutaj wspominal (zaloze sie, ze nie raz ten przyklad stosowal) -----> skrot OT

Domyślnie

Co do wyboru - oczywiście 20D.
    Kolor? - trochę ocieplony, ale masz możliwość korekcji na AWB.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów