Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: przed zakupem 20D

cybulski
    Guest

Domyślnie przed zakupem 20D

Szanowni forumowicze !
    Miałem wcześniej minolcie A1 i jakiś czas 300D.
    No szczerze to 300D trochę mnie rozczarował kolorem po doświadczeniach z A1 na printach.

Jednak .... przymierzam się do 20D. Właśnie jak to jest z tym kolorem w 20D ?
    Pytam użytkowników mających doświadczenie. W testach gdzieś czytałem że 20D przegrywa z N...D70 w tym temacie.

Jeszcze ostrość - czy to nie tak że canony 300D i 20D szumią mniej kosztem ostrości z powodu wyższego noise reduction w canonie ? Jeżeli tak to tu postawiłbym znak równości między D70 i 20D. Proszę o wypowiedzi userów mających doświadczenie z 20D.... testy i teoryjkę już poznałem ..... Z góry thx,

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

skoro testy widziales to userzy wiecej ci nie powiedza - bo oni robia tylko jednym sprzetem.... wiec co moga porownac?

jesli masz watpliwosci ze 20d jest dobrym aparatem - kup d70... niech moc bedzie z toba

ps. o ile kolor 300d nie powala.. bo w koncu to srebrny aparat.. to jednak czerni 20d bym niczego nie zarzucil... nawet w porownaniu z d70

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ee tam d70 jest czarniejszy wiec bardizej profi!

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Nie bardziej profi, tylko brudny
    pozdrawiam

cybulski
    Guest

Domyślnie

nie chodzi mi o żadne porównania tylko o doświadczenia z D20. jak faktycznie jest z tym kolorem ? Czy lepszy niż w 300D - bo tam to delikatnie mówiąc do kliszy daleko ? I czy nie za bardzo wygładza przez co 1) jest mały szum 2) ale za to brakuje ostrości

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie no.. kolor 20d jest duzo fajniejszy niz 300d.. chociaz.. jakby wziac pod uwage kolor 300d black... hmmm..

musze to przemyslec..

Robert Falco
    Guest

Domyślnie

Nie przejmuj się kolorem, wejdź na stronę sklepu plfoto kup lakier "Camera Digital Blue" dwa psiknięcia i już masz jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny kolor... 8)

------

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

albo kup folijke do oblejenia.. abyss sprzedawal - ponoc niezle poprawia kolor

kacperek
    Guest

Domyślnie

Widze ze jak zartowac sobie to tutaj, ale merytoryczna pomoc zadna, a szkoda

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

kacperek nie wal focha od pierwszego posta

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów