Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Wyznanie neofity czyli przesiadka na Canona ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

I jak szczęka trucker ??

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po;288278Obydwie są zrobione przy ISO 3200, w rawach, nieodszumione, niewyostrzane, zmniejszone tylko do 1200px i zapisane jako JPG10 w PS. Oto linki:

[URL="http://lunatico.pl/nikon.jpg"
    http://lunatico.pl/nikon.jpg[/URL]
    http://lunatico.pl/canon.jpg
    Niewątpliwie przy ISO 3200 Nikon odpada. Ale nie jest tajemnicą, że pliki z Nikona należy albo potraktować programem graficznym, albo coś tam ponastawiać w menu. Standartowe ustawienia tych puszek są diametralnie różne.
    Tu Nikon po 20 sekundach obróbki

Życzę wspaniałych zdjęć
    Wini

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Niewątpliwie przy ISO 3200 Nikon odpada. Ale nie jest tajemnicą, że pliki z Nikona należy albo potraktować programem graficznym, albo coś tam ponastawiać w menu. Standartowe ustawienia tych puszek są diametralnie różne.
    Tu Nikon po 20 sekundach obróbki

Życzę wspaniałych zdjęć
    No może i tak (choć szum nadal bardzo wyraźnie widoczny). Natomiast kolory są IMHO po tej operacji dość tragiczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Daj sobie spokoj z takimi testami. 5D + 351.4L to najlepsza dostepna
    maszynka do robienia genialnych zdjec Gratuluje!
    W komplecie z drugim 5D i 85/135L jest jeszcze przyjemniejszy i bardziej używalny
    Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Przypomnialbym link do moich zabaw tym zestawem, ale nie moge znalezc...
    Mogę usłużnie swoje podesłać
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Ponieważ do dyskusji tradycyjnie włączyli się wszechwiedzący mądrale, poproszę jeszcze raz grzecznie o sample z d200 i 5D na niższych iso. Ciekawi mnie, czy podobna będzie różnica.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Maris: oczywiście że nie będzie, różnice zaczynają być widoczne powyżej 800 iso. Nie wiem po co kolejny raz robić jakieś sample, które udowadniają coś co już dawno jest udowodnione. ;-)

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

nikon 0EV, canon +0,33EV
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta
    Maris: oczywiście że nie będzie, różnice zaczynają być widoczne powyżej 800 iso. Nie wiem po co kolejny raz robić jakieś sample, które udowadniają coś co już dawno jest udowodnione. ;-)
    różnice to nie tylko szumy, to również sposób oddawania kolorów, reprodukcji szczegółów, subiektywnie odbieranej plastyki zdjęć. Warto by było zobaczyć. Ten Twój opór do dodania kolejnych zdjęć, różnice wychwycone w exifie powodują, że zaczynam Cię podejrzewać o prowokację

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Maris: Luz ;-). Żadnych prowokacji, zdjęcia poprawiłem. A to nie kwestia oporu tylko po prostu nie chce mi sie robić bezsensownych testów, skoro i tak twierdzisz że to odczucia subiektywne ;-). Nie podjrzewaj mnie już o nic. To miał być z mojej strony (tak jak wcześniej pisałem) jedynie szczery głos zadowolenia. Teraz żałuję że zamieściłem jakiekolwiek zdjęcia. ;-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    różnice to nie tylko szumy, to również sposób oddawania kolorów, reprodukcji szczegółów, subiektywnie odbieranej plastyki zdjęć. Warto by było zobaczyć. Ten Twój opór do dodania kolejnych zdjęć, różnice wychwycone w exifie powodują, że zaczynam Cię podejrzewać o prowokację
    A moze najzwyczajniej woli robic zdjecia a nie testy ? Moim zdaniem to Ty prowokujesz zeby dostac to co chcesz.

Swoja droga roznice miedzy zdjeciami na iso3200 sa powalajace ... to zupelnie inna liga pod tym wzgledem ale to wiadomo nie od dzisiaj. Wiadomo ze zawsze nikona mozna odszumic podostrzyc poprawic kontrast, wstawic niebo ale to nie o to chodzi najczesciej. Gdyby fotografujacy chcial wszystko samemu robic to zamiast aparatu kupilby pedzel albo tablet
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów