Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
Wiadomym jest, że Canon pod względem wysokiego ISO kasuje konkurencję. Nowy 1DMIII prawdopodobnie tę przepaść jeszcze pogłębi. Jednak ISO1600 z D200 jest nawet akceptowalne szczególnie po obróbce. Ile zdjęć wykonujecie powyżej ISO1600? Piszę to jako potencjalny klient Canon'a...
No ja nawet 3200 używam nie tak rzadko. Czasami są takie warunki że nic nie pomaga. Dlatego jak zobaczyłem zdjęcia z nowego mareczka to do dziś nie mogę uwierzyć że to prawda i wolę poczekać na jakieś inne testy.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
(...)
Co do porównania tych aparatów: nikt o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie. Z bardzo wielu względów. Cena będzie jednym z mniej ważnych.
Tzn. cały problem z nimi polega na tym, że tak na prawdę to one zostały stworzone dla różnej grupy użytkowników. I bezpośrednie porównania są rzeczywiście bez sensu. I cena tu rzeczywiście jest o tyle nie istotna, że jak ktoś potrzebuje tego co ma 5D to po prostu go bierze i kompromisy (D200) go nie interesują. To tak samo jak wybór pomiędzy 85/1.8 i 85/1.2 L. Zresztą w odwrotną stronę to też działa.