Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 48 of 48

Thread: Wyznanie neofity czyli przesiadka na Canona ;-)

Pełne uzależnienie gietrzy's Avatar

Quote Originally Posted by tadek View Post
    to niech c3po skuma sie z kims kto ma 350d i powtozy te zdjecia z d200 na iso 1600
    wtedy bedzie o czym gadac (moze) przez nastepne kilka dni
    Ale po co?
    Chłopak pochwalił się niezłym zestawem. To wszystko.
    Po co udowadniać ile szumów da ten czy tamten. Bez sensu.

BTW: c3po gratuluję przesiadki i życzę wielu, udanych zdjęć!

The z00m
    Guest

Quote Originally Posted by Kolekcjoner View Post
    No ja nawet 3200 używam nie tak rzadko. Czasami są takie warunki że nic nie pomaga. Dlatego jak zobaczyłem zdjęcia z nowego mareczka to do dziś nie mogę uwierzyć że to prawda i wolę poczekać na jakieś inne testy.

Tzn. cały problem z nimi polega na tym, że tak na prawdę to one zostały stworzone dla różnej grupy użytkowników. I bezpośrednie porównania są rzeczywiście bez sensu. I cena tu rzeczywiście jest o tyle nie istotna, że jak ktoś potrzebuje tego co ma 5D to po prostu go bierze i kompromisy (D200) go nie interesują. To tak samo jak wybór pomiędzy 85/1.8 i 85/1.2 L. Zresztą w odwrotną stronę to też działa.
    Dalej nie rozumiem o czym piszecie? Może to wynika z faktu, że STAĆ WAS NA KUPNO 5D. Powtórzę... cena ma tu bardzo duże znaczenie. Wystarczy poparzeć w stopki ludzi z nikon.org posiadających D200. Nie są równie bogate co ludzi na tym forum posiadających 5D.

D200 tak jak S3Pro trafił pod strzechy ponieważ cena troszkę ponad 4000zł nie zabija. Na wydatek ponad 8000zł decydują się Ci co na zdjęciach zarabiają lub nieliczni, których stać na tak drogi sprzęt do uprawiania hobby. D200 nie jest też tak wymagający pod względem doboru szkieł.

5D dla wielu posiadających D200 jest w sferze marzeń przede wszystkim ze względu na cenę. Zresztą wystarczy zwrócić uwagę z jakimi puszkami przyszli potencjalni nabywcy D200 go zestawiają. http://www.cyberfoto.pl/jaka-cyfrowk...-d200-moze.htm

PS. Po premierze MKIII na alledrogo wysyp MKII. Każdy chce dostać dobrą cenę nim cena tych korpusów spadnie na pysk. Niedługo nowego MKII będzie można kupić cenie 5D :-)

Pozdrawiam...
    Last edited by The z00m; 02-03-2007 at 01:48 PM.

Quote Originally Posted by c3po View Post
    Wracając do fotek, jedna jest zrobiona Nikonem D200 i Nikkorem 35/2 a druga Canonem 5D + 35/1.4. Nikonem musiałam się trochę odsunąć by mieć podobny kąt widzenia. Obydwie są zrobione przy ISO 3200, w rawach, nieodszumione, niewyostrzane,
    hehe, dobre. nie ma to jak ustawić testu, kiedy wynik jest przewidywalny i oczywisty

Uzależniony slawi_3000's Avatar

Quote Originally Posted by matka997 View Post
    hehe, dobre. nie ma to jak ustawić testu, kiedy wynik jest przewidywalny i oczywisty
    To prawda, problem w tym, że to ustawienie wykonane zostało przez szacowną Nikon Corp., Japan. Zestawienie tych zdjęć przez c3po jest uzasadnione, bo z powodu zaniedbań R&D Nikona dokonać on musiał bolesnego zabiegu - zmiany systemu. Myślę, że mimo wszystko wyniki go zaskoczyły - i chciał się nimi podzielić. OK 8) .
    Nikon jest w segmencie prosumer i pro w głębokiej defensywie i nie ma co tu mydlić oczu.

Dopiero zaczyna mswilk's Avatar

Quote Originally Posted by The z00m View Post
    5D dla wielu posiadających D200 jest w sferze marzeń przede wszystkim ze względu na cenę.

.... i nie tylko posiadaczy D200 ....
    MarcinWilk

Pełne uzależnienie oskarkowy's Avatar

Quote Originally Posted by mswilk View Post
    .... i nie tylko posiadaczy D200 ....
    A co za różnica, czy ktoś, kto marzy o 5D ma nikona, olka, czy niższego canona?
    Warto w końcu uświadomić sobie ten drobiazg, że to sprzęt profesjonalny (przynajmniej takie daje efekty). W związku z tym jest drogi i nie dostępny dla wszystkich. Też mam swoje marzenia, np. chciałbym jeździć do klientów chryslerem crossfire, ale ponieważ nie ma to uzasadnienia ekonomicznego, to muszę jeździć punto
    Wniosek - każdemu według możliwości, a nie potrzeb.
    Jarek

Dopiero zaczyna Mont's Avatar

Quote Originally Posted by oskarkowy View Post
    Wniosek - każdemu według możliwości, a nie potrzeb.
    potrzeb również, jeśli potrzebowałbym FF zawsze mam pod ręką analoga :-P
    a zalety cropa w fot.przyrodniczej bardzo doceniam

Dopiero zaczyna

Czy ma ktos moze gdzies zmagazynowane zdjecia z pierwszego posta? Linki juz nie dzialaja, a chcialem komus pokazac..

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345