Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Profile wydruków

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    ...
    Uwierz mi, że wyświetlanie właśnie w trybie Monitor RGB jest najwierniejsze temu, co wyjdzie na wydruku, pod warunkiem, że przy samym wydruku nie wrzucisz nagle zupełnie innych profili. Pracuję w tym od 7 lat - mam troszkę doświadczenia
    Gdyby to była religia to przyjął bym to stwierdzenie "na wiarę". Tylko to nie religia a nauka.

1. Real World Color Management – Bruce Fraser, Chris Murphy & Fred Bunting (ulazało się po polsku w Helionie)

2. The Art od Digital Fine Art Printing - Uwe Steinmueller (do nabycia na stronach Uwe)

3. Adobe Photoshop CS - Profesjonalne techniki obróbki obrazów i PRZYGOTOWANIA DO DRUKU - David Blatner i Bruce Fraser (Helion)

4. Mastering Digital Printing - Harald Johnson

Proszę nie używaj argumentu w stylu "pracuję w tym od 7 lat to się znam" bo to łatwo odwrócić. Wiesz ilu laboludków pracuje w labach od 20 lat i ma ZERO pojęcia na temat Color Management? To że uprawiam seks od 40 lat wcale nie oznacza, ze jestem dobrym kochankiem. Maszynka za 100 tyś dolców też nie pomoże jak operator do d...

Acha... i zeby była jasność pełna to mnie się wydruki sprawdzają z tym co widzę w proofie

EDIT: kjoanna http://www.canon-board.info/showthread.php?t=8520 - nie ma profilu drukarki jest profil na zestaw drukarka->tusz->papier i to jest silnie zależne - nie ten papier albo nie ten tusz i kaplica
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 01-03-2007 o 14:53

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów