Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Wątek: Czy można zabronić fotoreporterowi zdjęć i kiedy?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Napewno nie pozwola Ci robic fotek na stadionie w CHorzowie w czasie wystepow nawet jesli jestes super hiper fotografem . Wlasnie napalilem sie na Red Hot Chilli Peppers a tu ****. Mam karte PRESS PASS z hAmerykanskiej szkoly foto (ktora pozwolilal mi robic foto w wielu miejscach koncertowych gdzie podobno tez latwo nie bylo) i niestety w Chorzowie NIE MA WYJATKOW. Powiedzialem dyrekcji ze poczekam na koncert w bardziej cywilizowanym miejscu. Dziwne ze w Pradze robilem i w Anglii tez. A sprzetu przemycac nie bede bo nie mam az takiej potrzeby skoro mnie nie chca "legalnie". Zdjec komorka tez nie bede trzaskal
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Trochę się koledzy rozpędziliście w gnojeniu kolegi. Jego zdjęcia nie są wybitne, ale byłbym ostrożny w nazywaniu ich gniotami.. Są co najmniej poprawne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Trochę się koledzy rozpędziliście w gnojeniu kolegi. Jego zdjęcia nie są wybitne, ale byłbym ostrożny w nazywaniu ich gniotami.. Są co najmniej poprawne...
    Takie tez jest i moje zdanie. A co do meritum watku, to jest takie madre powiedzenie "Kto pyta - nie bladzi".:wink:
    Powiem moze jak to jest z ta fotoreporterka w Stanach. W zasadzie kazdy obiekt sportowy, uczelnia, szkola,teatr, kabaret czy co tam jeszcze sobie wymyslicie ma swoj regulamin odnosnie kiedy?, kogo? i jak dlugo wolno fotografowac.
    To ze moja redakcja otrzymala akredytacje na dana impreze, to wcale nie znaczy ze ja tam moge sie pojawic z PRESS PASS na szyji i tancowac jak wiatr po polu. Najpierw, terzeba wykonac telefon do osoby ktora jest odpowiedzialna za poczynania mediow w danym obiekcie i zapytac o konkrety, co wolno a czego nie wolno - i niestety trzeba sie do tych wskazowek bezwzglednie dostosowac, bo w przeciwnym wypadku moze to byc twoja ostatnia impreza jako fotoreportera na danym obiekcie:sad:
    Generalnie , jest to ciezki kawalek chleba i nie ma czego zazdroscic - kokosow tam nie ma.

Pozdrawiam,

Domyślnie

kokosów może nie ma, ale raz znalazłem banana...Ostatnio jak byłem na baletach, i dobrze że gadałem wcześniej z prowadzącym o warunki bo jak nic bym użył lampy do doświetlenia sceny a wtedy bym został wywalony na zbity pysk...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.
    No i z posta o zdjeciach na imprezach wyszlo wieszanie psow na fotografie A ja chcialem tylko zapytac czy zle zrobilem zeby miec pewnosc i wiedze na przyszlosc
    Wśród ślepców jednooki jest królem - i nie obrażaj innych ludzi ze swojego miasta

A co do oddpowiedzi na początkowe pytanie - ŹLE ZROBIŁEŚ
    To kultura wymaga by przed robieniem zdjęć zapytać czy można
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Wszystko na temat zostało powiedziane.
    ZAMYKAM

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów