Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Czy można zabronić fotoreporterowi zdjęć i kiedy?

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

bebesky : juz nie mam zamiaru sie tlumaczyc z mojej pracy, ktora tak naprawe praca tak do konca nie jest itd. Nie wydaje mi sie zebym zaprzeczal sam sobie, ale nie bede sie nad tym rozwodzil dokladnie, bo nie ma to sensu. Wczytuj sie dokladniej w posty, ktore pisze Reportaz to reportaz - kilkanascie zdjec, dzieki ktorym osoby ktore beda go ogladaly beda mogly czuc sie "jakby tam byly". Tyle w tym temacie.

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    5sek x kilkaset fotek=...
    Skadze... nie kilkaset Nie wyolbrzymiajmy.

Tu naprawde nikt sie do mnie nie przyczepil ze zaslaniam widzom czy cos. Tego nikt mi nie zarzucil. Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
    Ostatnio edytowane przez Gooferek ; 28-02-2007 o 15:39 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
    W pewnym sensie masz racje - wydaje ci sie .

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Nie wydaje mi sie zebym zaprzeczal sam sobie, ale nie bede sie nad tym rozwodzil dokladnie, bo nie ma to sensu. Wczytuj sie dokladniej w posty, ktore pisze
    Tu naprawde nikt sie do mnie nie przyczepil ze zaslaniam widzom czy cos. Tego nikt mi nie zarzucil. Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
    może po prostu ci ludzie byli ldobrze wychowani????
    i nie chcieli robić awantury

a co do zaprzeczania sobie:

Napisałeś:
    "Jako fotoreporter lokalnej gazety miałem za zadanie wykonać fotki"
    "Wspolpracuje z gazeta "
    "Pewnie to dlatego ze robie to wiecej dla siebie, dla wlasnej przyjemnosci i doswiadczenia, niz dla gazety,"
    "Zawodowo pracuje zupelnie w innej branzy kompletnie nie zwiazanej z fotografia"
    "zdjecia robie glownie dla siebie, a nie dlatego ze "gazeta mnie gdzies wysyla""

ponadto:
    "bo dzieki mnie maja swietne zdjecia"
    "nigdzie nie napisalem ze "mam swietne zdjecia""

hmmm a może was jest po prostu dwóch ??
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ech przez tego typu postawy psuje sie tylko wizerunek fotografom.

Drugim czynnikiem jest niestety cyfra ktora daje mozliwosc bezkarnego pstrykania wielu klatek (oczywiscie profi bo w nich migawka ma byc szybka i solidna a nie cicha) i dodajmy do tego jeszcze lampe blyskowa.
    I mamy drugi pokaz w tym samym czasie :-)
    A najgorsze sa te 8 klatkowe marki, np. na spiewanej poezji, do ktorych podpiety jest fotograf nie za bardzo wierzacy w swoje umiejetnosci. Za to wiare maja mu zapewnic pojemne karty.

Nastepnym razem to ci sceniczni artysci przestana w ogole sobie zyczyc robienia jakichkolwiek zdjec. Tylko tak dalej :-(

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

[QUOTE=szwayko;288548]A najgorsze sa te 8 klatkowe marki, np. na spiewanej poezji, do ktorych podpiety jest fotograf nie za bardzo wierzacy w swoje umiejetnosci. Za to wiare maja mu zapewnic pojemne karty.
    QUOTE]

w sumie to najlepiej byłoby ustawić kilka kamer a potem wycinać klatki z filmów )) - wtedy na 100 % uda się zrobić super ujęcie
    bo czy będzie z tego super zdjecie to już inna sprawa
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

bebesky : nie ma sensu zebym szczegolowo tlumaczyl zasad mojej wspolpracy z gazeta, ale nie do konca wyglada to tak jak widzisz. Mniejsza o to.

Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Skadze... nie kilkaset Nie wyolbrzymiajmy.
    no skoro pod linkiem ktory nam podales jesy ponad 100 to przypuszczam ze moze byc ich wiecej. a to rowna sie juz kilka minut

pzdr

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor [/QUOTE]

do świetnych zdjęć jeszcze Tobie dużo brakuje-przejrzałem twoje portfolio i bez obrazy zwykłe gnioty

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_Kuron Zobacz posta
    Jak można robić zdjęcia w zamian za "promocje"? Przecież to paranoja! Gazety na tym zarabiają i dlatego muszą płacić. Trochę niepoważne podejście niszczące rynek. Właśnie przez takie praktyki w moim mieście nie da się znaleźć innej gazety niż Gazeta Wyborcza, która płaci za zdjęcia. Jak czytam takie posty to mocno obawiam się o moją przyszłość w zawodzie...
    Jest jeszcze Agencja

Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor
    do świetnych zdjęć jeszcze Tobie dużo brakuje-przejrzałem twoje portfolio i bez obrazy zwykłe gnioty[/QUOTE]

Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.

No i z posta o zdjeciach na imprezach wyszlo wieszanie psow na fotografie A ja chcialem tylko zapytac czy zle zrobilem zeby miec pewnosc i wiedze na przyszlosc
    Ostatnio edytowane przez Gooferek ; 28-02-2007 o 17:15 Powód: Automerged Doublepost

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów