Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Czy można zabronić fotoreporterowi zdjęć i kiedy?

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

napisał GOOFEREK:
    Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.

skad jestes taki pewien ,że poziom fotografii w twoim miescie jest taki niski??
    Moze to Ty zanizasz ten poziom-proponuje wiecej samokrytyki!!!!

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    napisał GOOFEREK:
    Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.

skad jestes taki pewien ,że poziom fotografii w twoim miescie jest taki niski??
    Moze to Ty zanizasz ten poziom-proponuje wiecej samokrytyki!!!!
    A ja proponuje oceniac kogos pokazujac co sie samemu robi, tak dla porownania. Wydaje mi ze niestosownym jest krytykowac czyjes zdjecia nie pokazujac jednoczesnie swoich. Nie widze nigdzie w podpisie ani w profilu linku do portfolio.
    A moje zdjecia z reporterki porownuje do zdjec naszego miejskiego artysty fotografika, rzekomo czlonka ZPAF, ktory niejednokrotnie robil zdjecia ze mna na tych samych imprezach i moje wyszly o wiele lepiej, nie tylko w moich oczach.
    Wiec moze slowa: "troche samokrytyki" trzeba skierowac do siebie a nie do mnie??
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    A ja proponuje oceniac kogos pokazujac co sie samemu robi, tak dla porownania. Wydaje mi ze niestosownym jest krytykowac czyjes zdjecia nie pokazujac jednoczesnie swoich. Nie widze nigdzie w podpisie ani w profilu linku do portfolio...
    Jak ja lubie takie teksty... swiezosc jajek bedziesz tez ocenial tylko wtedy jak bedziesz potrafil je zniesc???

I tak na wszelki wypadek: www.rsi.com.pl/~sp9nvy

Uzależniony

Domyślnie

Gooferek, plizzz..... Bo zostaniesz trollem jak tak dalej pójdzie.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    Jak ja lubie takie teksty... swiezosc jajek bedziesz tez ocenial tylko wtedy jak bedziesz potrafil je zniesc???
    maly OT:
    tak mi sie przypomnialo jak jeszcze za czasow nikona zalozylam watek na cyberfoto ze zaczynam myslec o zmianie systemu... Ojeju jak sie zaczeli fotek domagac! Tylko do dzisiaj nie wiem po co... Bo jesli dobre fotki robie to moge zmienic czy na odwrot? he he

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Gooferek, plizzz..... Bo zostaniesz trollem jak tak dalej pójdzie.
    Luzik 8) I get the message. Over and out
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Słuchaj, Gooferek... Śledziłem z uwagą cały wątek, jak koledzy dobitnie pokazali Ci, co robiłes źle itd. Chciałbym stanąć po Twojej stronie, ale... sam sobie nie pozwalasz. Po pierwsze, wszysc moi przedmówcy mieli 100% racje. A po drugie, brakuje u Ciebie choćby kwanta czegoś, co jest fotografowi (i nie tylko) niezbędne: pokory i samokrytyki... Może i jesteś najlepszym fotoreporterem w swoim mieście. Ale na Twoim mieście świat się nie kończy.

Więcej szacunku i pokory!

PS. Uprzedzając to, co chcesz odpisać: moje zdjęcia są do zobaczenia, jeśli to Ci w czymś pomoże. Ale absolutnie nie czuję się w niczym lepszy ani od Ciebie ani od nikogo z bywalców tego forum.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam
    Postanowiłem wtrącić swój wątek.

Gooferek!
    Co do Twoich zdjęć, to jak na jedno przedstawienie jest ich sporo za dużo.
    Wg mnie mało się dzieje, bardzo podobne ujęcia.
    Po przejrzeniu pierwszej strony kabareton.etiuda.prv.pl reszta stała się mało ciekawa, po kolejnej stronie nawet nudna.
    Same zdjęcia są OK, ale po co dawać aż 124.
    Dla porównania pokażę swoją małą galerię z 11 listopada.
    galeria
    Fakt chodziłem po placu i mogło to być wkurzające, ale tego typu impreza to przede wszystkim pokazówka polityków w miejscach publicznych.

Co innego przedstawienie płatne dla widzów. 2-3 fotki, 20 minut przerwy, 2-3 fotki, znów przerwa i jak masz już materiał to trzeba spadać do następnego zlecenia.
    W twoim reportażu brak mi przede wszystkim zdjęć z reakcji ludzi, przecież to kabaret, a ludzie przyszli po to, żeby się pośmiać.
    To jest najlepszy temat, przecież jako reporter powinieneś to wiedzieć, że nie fotografujesz tylko aktorów.
    Dla mnie reportaż musi zachęcić oglądającego do pójścia na takie przedstawienie, a nie oglądanie spektaklu na zdjęciach. Ja na taki spektakl bym nie poszedł patrząc na taką galerię.

PS:
    W Łodzi nie ma tak żeby fotoreporter był na całym spektaklu, zazwyczaj wchodzi w trakcie robi parę zdjęć i spada dalej. A wszyscy mają tylko po nim wspomnienie.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

A ja proponuje oceniac kogos pokazujac co sie samemu robi, tak dla porownania. Wydaje mi ze niestosownym jest krytykowac czyjes zdjecia nie pokazujac jednoczesnie swoich. Nie widze nigdzie w podpisie ani w profilu linku do portfolio.
    A moje zdjecia z reporterki porownuje do zdjec naszego miejskiego artysty fotografika, rzekomo czlonka ZPAF, ktory niejednokrotnie robil zdjecia ze mna na tych samych imprezach i moje wyszly o wiele lepiej, nie tylko w moich oczach.
    Wiec moze slowa: "troche samokrytyki" trzeba skierowac do siebie a nie do mnie??
    Ja tylko chciałbym powiedziec ,abys troche zwolnij i tak sie nie podniecał ,swoich zdjec Tobie nie pokaże bo jeszcze nie podaidam strony,kolego to ,że Ty uwazasz ,sie za swietnego fotoreportera to nie znaczy,że tak wszyscy maja myślec,brakuje Tobie troche wyczucia i ładu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta

tak mi się przypomniało.. robione daaawno temu, ale doskonale obrazujące podejście dzisiejszych "reporterów" :]
    haha widze paru znajomych z gdańska
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Jeśli nie stać cię na dobre tele to może nie powinieneś robić tego co robisz?

Każdy zawód ma własne narzędzia bez których praca jest nieudolna. Fotograf ma dobry obiektyw, chirurg ma skalpel itp.

Wyobrażasz sobie żeby chirurg rozcinał pacjenta nożyczkami "bo nie stać go na skalpel" ?
    jak kolega taki mądry jest to moze sprezentuje mnie i autorowi i paru innym
    teleobiektywy
    nie kazdego stac a moze kochac fotografie i chciec fotografowac
    Ostatnio edytowane przez pgfoto ; 28-02-2007 o 23:33 Powód: Automerged Doublepost
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów