Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Wątek: Czy można zabronić fotoreporterowi zdjęć i kiedy?

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rpoto Zobacz posta
    Gooferek!!!
    W podpisie masz Warszawa. Gazeta razem z Tobą mogła wypożyczyć jakąś Sigmę.
    Mogło być tele na jeden raz.
    No niestety to tylko podpis Wspolpracuje z gazeta z mojego rodzinnego miasta Ostrowca i jakby to powiedziec... o sprzet swoich fotoreporterow nie dbaja. Ja zreszta wspolpracuje z nimi na zasadzie bartelu. Mam ich legitke, moge wejsc tu i owdzie i w zamian za to robie im czasami zdjecia. Straszni minimalisci w tej redakcji, bo dzieki mnie maja swietne zdjecia (w porownaniu z tym co ich redaktorzy pstrykaja kompaktami), a nie pomysla zeby zainwestowac. Wartosc rynkowa dla czytelnika rosnie ale coz...
    Fakt ze dzieki tej gazecie mam niezla reklame za darmo, bo wszedzie pod moimi zdjeciami jest link do portfolio. Chyba musze sie upomniec o jakas nagrode za owocna wspolprace :P

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    mnie też nie stać, ale kiedy idę na taka imprezę mam do dyspozycji takie szkło. Bo są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie A Ty jako fotoreporter (tak się reklamujesz) po prostu powinieneś zainwestować w odpowiednie narzędzie pracy. Krótki Tamron z pewnością nie wystarcza
    Dlatego planuje zakup czegos dluzszego. Moja wspaniala redakcja nie zainwestutje w sprzet specjalnie dla mnie (patrz post ktory pisalem wyzej)Poki co musze sie borykac na zasadzie: kazdy orze jak moze, i tym co moze

A tak mowiac ogolnie... powiem ze warto bylo zebrac opierdziel ten jedyny raz, na przyszlosc bede wiedzial - to raz. A dwa... pchalem sie pchalem i fotki mam swietne Bedzie co wrzucic do portfolio

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Jeszcze o tych 10 minutach. To wcale nie głupie, a fotoreporterowi zazwyczaj wystarczy. Często jak jestem na jakcichś imprezach, gdzie fotoreporterzy pracują, to staram się ich poobserwować. Nie jest to łatwe, bo bardziej ich nie widać niż widać. 10 minut spokojnie wystarczy na strzelenie paru klatek, do gazety na pewno coś się wybierze. To nie ma być dokumentacja przedstawienia, tylko informacja że było i kto był.
    No slusznie, 10 min pewnie wystaczy, tylko ze ja mam lekka manie pstrykania Nie wystarczy mi 30-40 kadrow z imprezy, bo zawsze chce zebrac owa wspomniana dokumentacje przedstawienia Pewnie to dlatego ze robie to wiecej dla siebie, dla wlasnej przyjemnosci i doswiadczenia, niz dla gazety, a gazeta i zdjecia dla niej sa przy okazji, tak jak pisalem.
    Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Gooferek ; 27-02-2007 o 14:45 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    Ja zreszta wspolpracuje z nimi na zasadzie bartelu. Mam ich legitke, moge wejsc tu i owdzie i w zamian za to robie im czasami zdjecia.

Boshh... No niezły biznes, trzeba przyznać. Jakby co, to masz co jeść?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

gazeta z mojego rodzinnego miasta Ostrowca i jakby to powiedziec... o sprzet swoich fotoreporterow nie dbaja.
    Jestem w podobnej sytuacji. Po laaatach proszenia się pozwolono mi zaszaleć: 350D/17-85/430...
    pchalem sie pchalem i fotki mam swietne
    Z tego samego założenia wychodzę, ale nie na tego typu imprezach do cholery! Powinni cię wyrzucić.
    No slusznie, 10 min pewnie wystaczy, tylko ze ja mam lekka manie pstrykania Nie wystarczy mi 30-40 kadrow z imprezy
    Podchodzę do tego inaczej, cenie swój czas, 10 maks. zdjęć wystarczy (ostatnio 4-6). Komu by się chciało to przeglądać? Trzeba pokazać, że było i ewentualnie kto (jeśli "ważny").

Co dłuższego kupujesz?

Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Boshh... No niezły biznes, trzeba przyznać. Jakby co, to masz co jeść?
    Zawodowo pracuje zupelnie w innej branzy kompletnie nie zwiazanej z fotografia Nie musze sie utrzymywac z tego co wypstrykam... na szczescie
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Zawodowo pracuje zupelnie w innej branzy kompletnie nie zwiazanej z fotografia Nie musze sie utrzymywac z tego co wypstrykam... na szczescie
    No to z Ciebie fotoreporter jak z kaczej.... nie dokończę, bo mogłoby to być nie poprawnie politycznie
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Domyślnie

tak mi się przypomniało.. robione daaawno temu, ale doskonale obrazujące podejście dzisiejszych "reporterów" :]

Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    No to z Ciebie fotoreporter jak z kaczej.... nie dokończę, bo mogłoby to być nie poprawnie politycznie
    Ojojo znalazl sie madry zeby krytykowac innych. Nie skomentuje tego dalej...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    tak mi się przypomniało.. robione daaawno temu, ale doskonale obrazujące podejście dzisiejszych "reporterów" :]
    A ty tam byłeś, tak samo blisko jak inni, oczywiście tylko po to, by teraz napiętnować *dzisiejszych "repoterów"*.

Domyślnie

Ja tam byłem, bo pomagałem organizatorom :] więc kiepsko trafiłeś

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    ja tam niczego złego nie widzę na tych zdjęciach. nie wiem czego się czepiasz? może wyjaśnij

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów