Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 193

Wątek: PMA'07 i co dalej?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tu jeszcze dla G3-ki, bo znalazlem cos co mozna pokazac...
    Fotka z nowego 70-200 f4L IS, f4 200mm przy 1/60

Vitez, bez urazy ale twoj pomysl jest dosc... kiepski...
    Agencja nie ma 1Ds, agencja wynajmuje fotografa, ktory ma 1Ds.
    Gdy agencja kreci spot reklamowy, to wynajmuje dom produkcyjny.
    A jesli myslisz o reklamach np. lokalnej restauracji, to nie uzyja do
    tego aparatu za $8K, lecz video kamery za $2K, ktora ma super
    jakosc. Video w 1Ds nie ma sensu. Ma w 1D, bo reporter bedac
    swiadkiem konca swiata np. "przy okazji" nakreci krotkie video,
    ktore w minute pozniej bedzie w TV (albo nie, bo to juz
    bedzie koniec swiata...).

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Vitez, bez urazy ale twoj pomysl jest dosc... kiepski...
    Agencja nie ma 1Ds, agencja wynajmuje fotografa, ktory ma 1Ds.
    Gdy agencja kreci spot reklamowy, to wynajmuje dom produkcyjny.
    A jesli myslisz o reklamach np. lokalnej restauracji, to nie uzyja do
    tego aparatu za $8K, lecz video kamery za $2K, ktora ma super
    jakosc. Video w 1Ds nie ma sensu. Ma w 1D, bo reporter bedac
    swiadkiem konca swiata np. "przy okazji" nakreci krotkie video,
    ktore w minute pozniej bedzie w TV (albo nie, bo to juz
    bedzie koniec swiata...).
    Wlasnie sie zastanawialem nad sensem tego HD w aparacie i tu sie z toba w 100% zgodze, nie widze innego zstosowania nie widze
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ten kto tnie koszty na zasadzie "juz mamy sprzet co to robi i robi to dobrze wiec po co dokupowac kamere HD" .
    Dla wieli "dobrze" jest wystarczajace. Nie musi byc "najlepiej".
    "Nie musi byc najlepiej" to w polsce sie sluby foci "bo ja juz mam sprzet to sobie zarobie".

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Canon na serio zamierza obalic ta teze poczynajac od tego (oraz dodajac do tego to co slyszalem na konferencji - duze zainteresowanie Canona technologia i rynkiem HD):
    http://www.dpreview.com/news/0702/07022203canontx1.asp
    dla ryku amatorskiego a konczac na plotkach o HD w 1DsMkIII dla pro.
    Kamery to do konca nie zastapi, ale w wielu przypadkach "nie do konca az tak wymagajacych" moze takowa godnie nasladowac.
    Wszyscy cos slysza a potem sie okazuje ze to w wiekszosci tylko urojenia i bzdurne marzenia...

Choc by jak tu technicznie zmiescic na cf'a troche tego filmu... Tak... Wiem, ze sa gigabajty. Tyle tylko czy ktos widzial magnetowid na CF? Wejscia i wyjscia av w aparacie? Gdzie niby sie zmieszcza? Chyba jednak nie bardzo sie to nadaje.

Zainteresowanie to raczej wynika z tego, ze musza nadgonic HD w swoich normalnych kamerach. Nie tak dawno jak badalem rynek Canon nie mial praktycznie nic do zaprezentowania w tym temacie poza xl h1. To troche malo gdy mozna bylo dostac znacznie wygodniejsze i mniejsze sony za pol ceny. Teraz jest troche lepiej, ale nadal Canon jak dla mnie ma sporo do nadgonienia.

Ciagnac dalej bajki... Mialy byc super-hiper eLki HD... Pamietacie co ludzie pare tygodni temu wypisywali dziwne historie jak to obecne biale nie nadazaja za sensorami i inne bzdury spisujac juz cala szklarnie canona na straty?

No sa nowe HD czarne z paseczkiem... Jedna wlasciwie zrobili... Do kamer

http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=14556

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    - 2 procesory digic przez co kazdy z nich jest zajety w momencie cykania zdjec innymi sprawami (niezaleznie AF i Pomiar swiatla)
    Do pomiaru swiatla i AF'a sa dwa kolejne oprocz Digic'ow. Ten od swiatla dodatkowo obsluguje przyciski i pare innych funkcji.

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    dla tych ktorzy zapomnieli pytania
    "czy warto bedzie dać 8000 z małym haczykiem, za te wszystkie roznice ??"
    Do czasu gdy bedzie wiadomo co z tego (a cos napewno) dadza w 40D nie mozna nic zawyrokowac.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Wszyscy cos slysza a potem sie okazuje ze to w wiekszosci tylko urojenia i bzdurne marzenia...
    Nie cytowałbym gościa jakby wcześniej się nie sprawdził.
    Sprawdził się i z 400D/50L i z 1D3
    Choc by jak tu technicznie zmiescic na cf'a troche tego filmu... Tak... Wiem, ze sa gigabajty. Tyle tylko czy ktos widzial magnetowid na CF? Wejscia i wyjscia av w aparacie? Gdzie niby sie zmieszcza? Chyba jednak nie bardzo sie to nadaje.
    Im chodzi o wedding at reception i to wszystko.
    BTW: w nowym (fajnym) TX-1 sam Chucky mówi, że 4 giga SDHC starczy na 30 minut filmiku HD...

Zainteresowanie to raczej wynika z tego, ze musza nadgonic HD w swoich normalnych kamerach. Nie tak dawno jak badalem rynek Canon nie mial praktycznie nic do zaprezentowania w tym temacie poza xl h1. To troche malo gdy mozna bylo dostac znacznie wygodniejsze i mniejsze sony za pol ceny. Teraz jest troche lepiej, ale nadal Canon jak dla mnie ma sporo do nadgonienia.
    Bue he he

Widziałeś/wiedziałeś o HV20 ;-) mniam mniam za tą cenę.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z ciekawostek to powiem jeszcze, że podobno w Canonie pracują intensywnie nad optyką szerokokątną DO - to jedna z przyczyn dlaczego jest zastój w szerokiej optyce. Mają to być mniejsze i lżejsze obiektywy o bardzo dobrej jakości optycznej ...
    Ciekawa ta ciekawostka :-) a już na pewno ciekawsza od filmików :-)
    Czy moze wiesz coś więcej? Zoomy? stałki? Jakie ogniskowe - szerokie czy bardzo szerokie?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Jak możesz to powiedz też coś bliżej o Tokinie 16-50 - byłoby miło(coś wiadomo o cenie ).Dzieki z góry.
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    coś wiadomo o cenie )
    Zapowiedzi cenowe w jenach pokazywały coś koło 90% ceny 50-135 2.8, który to obiektyw jest już w PL w sklepach. Wystarczy wykonać proste obliczenia...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Zapowiedzi cenowe w jenach pokazywały coś koło 90% ceny 50-135 2.8, który to obiektyw jest już w PL w sklepach. Wystarczy wykonać proste obliczenia...
    Dzięki - czyli rewelacji cenowej nie będzie, przynajmniej na początku.
    5D + L

Domyślnie

Snowboarder - prośba: napisałeś, że przy stoisku Pentaksa było pusto, w związku z czym zapewne nie będziesz miał zbytnich kłopotów, by zweryfikować opinię tyczącą szkieł 16-50 i 50-135 . Pojawiły się bowiem głosy, że z jakością wykonania tych obiektywów jest tak sobie. To zapewne tłumaczyłoby dosć niską cenę. Tym niemniej ciekaw jestem Twojej opinii.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ciekawa ta ciekawostka :-) a już na pewno ciekawsza od filmików :-)
    Czy moze wiesz coś więcej? Zoomy? stałki? Jakie ogniskowe - szerokie czy bardzo szerokie?
    Słuchaj wiem praktycznie tylko tyle co napisałem. To są informacje - nazwijmy to nieoficjalne . Reszta to by były czyste spekulacje. Jest zresztą krótkie info na ten temat w jednym z wywiadów z projektantami, któregoś obiektywu DO. Ale zabij a nie znajdę .

KuchateK co do spekulacji i tego kto co pisał przed PMA. To były też 100% pewne informacje, że Canon się wycofał z cropa 1.3, że zapowiadali rzekomo połączenie jedynek, że 1Ds tuż tuż (sam to pisałem ), że przypomnę jeszcze pewniaki - 400/5.6 IS, 100-400/4 IS - już nawet ceny były podane i wiele innych. Ale były też takie, które stuprocentowo trafiły. Także to tak jest ze spekulacjami że jedne się sprawdzają, a inne nie. Natomiast nie wyzywałbym niektórych (tych spekulacji nie osób ) od bajek, bzdur i śmiesznostek, bo jak sam widzisz powyżej - różnie bywa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów