Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
Czornyj, nie wiem czemu tak ci do smiechu, mnie nie bylo...
Całkowicie zgadzam się z tobą, że w chwili obecnej Canon oferuje kilka bezkonkurencyjnych produktów, ale twój entuzjazm dla osiągnięć tej firmy i wizje zagłady konkurencji - wybacz, ale są dla mnie niepoważne.

Swego czasu - powiedzmy - w atramentówkach niepodzielnie rządził HP, który ów patent wymyślił. Niestety, w pewnym momencie - jeśli chodzi o jakość - Epson go posprzątał i po dziś dzień się to nie zmieniło.

W erze baniek w monitorach graficznych bezkonkurencyjne wbyły Barco i Radiusy - świeć Panie nad ich duszami.

Pionierem w dziedzinie cyfrowej fotografii była swego czasu Agfa, robiła też naonczas wraz z UMAX-em bezkonkurencyjne skanery (rebrandowane pod Microteca i Linotype). Wieczne odpoczywanie racz im dać Panie.

To, że w dniu dzisiejszym Canon oferuje niezłe cyfrowe DSLR-y nie znaczy wcale, że za kilka lat nie będzie to (za przeproszeniem, tfu!) np. Sony, czy inny Samsung. Nikon też kiedyś porządził w segmencie lustrzanek ('60-'80) i dał sobie swą pozycję lidera odebrać byle producentowi kserokopiarek. A historia lubi się powtarzać...