Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 193

Wątek: PMA'07 i co dalej?

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Mam ten sam problem, ilosc dyskow zaczyna przerastac moje
    mozliwosci lokalowe

ja jak sie wkurze to jutro ide po dyk SATA, bo teraz mi zostalo 7 GB placu a jeszcze nie przerobilem niekotrych fotek na ze tak powiem "polpozytywy" czyli 16 bitowe tiffy, a to juz moze byc mordersto i moze sie okazac ze obudze sie "z reka w nocniku", poki co pakowanie poprzednich tifow do zipow mysle ze sporo zaoszczedze.

snowboarder: tez chcialbym miec taki problem jak Ty, by moc sie zapisac na liste oczekujacych na Dsa dla mnie szczytem mozliowsci moze sie okazac juz sam 1D MK III,

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki nie ma nic nowego to może ta galeryjka (na prawdę mnóstwo sprzętu ) Wam poprawi humory. Polecam !

http://fishki.net/comment.php?id=18351
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To ja ide po duza skarbonke do sklepu i zaczne zbierac

Chyba konkurencja zaczyna naprawde cos nadganiac
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    To ja ide po duza skarbonke do sklepu i zaczne zbierac

Chyba konkurencja zaczyna naprawde cos nadganiac
    No Canon tak jakby trochę przyspał ostatnio aczkolwiek trzeba poczekać na to co ta konkurencja na prawdę zapoda. Bo póki co biorąc pod uwagę co czytam tu i ówdzie Mareczek nieźle posprząta .
    Co do konkurencji to są np. przecieki od Sony:

I have good news, Sony will announce a new dSLR. It'll be class higher then Nikon D80, lower than Canon 1D Mark III or Nikon D2x. I haven't any additional information. It'll be probably semi-pro/higher-semi-pro class with new CCD element and very high ISO ( 10 000).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Dzizys, ku... ja pie...lę. Jestem w głębokim szoku i jestem ciekaw co to za puszki konkurencja wypuszcza, skoro Canon jedzie po maksie z 1Ds MkIII. Olympus to E410 i E510, ale ciekaw jestem co dadzą w następcy tej słynnej wiekowej E1. Po Nikonie to nie spodziewał bym się nic dobrego, co najwyzej nowy kolor spustu migawki w D40 Sony to jak już widac w poście wyżej... Zobaczymy zobaczymy
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do konkurencji to są np. przecieki od Sony:
    Ale będą jaja jak Sony pierwsze wypuści 3D

Ale jadą po bandzie (Sony): ISO 10000? To będzie albo śmietnik albo plastik.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Albo Canonowe CMOS'y juz nie sa najlepsze

Choc to akurat watpliwe

No nic, jeszcze kilka dni. Odrobina cierpliwosci
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale będą jaja jak Sony pierwsze wypuści 3D

Ale jadą po bandzie (Sony): ISO 10000? To będzie albo śmietnik albo plastik.
    Gietrzy ja myślę, że Sony właśnie będzie atakować cyferkami. To do nich bardzo podobne. Ponieważ ceną (choćby ze względu na koszty) nie bardzo się da to będą pakować ile wlezie megapixeli, windować iso. Nie na wszystkich to zadziała ale na niektórych na pewno.
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Czulosc czulosci nie rowna. tak samo jak megapixel megapixelowi. W szakrze nie mialem jeszcze alfy w rekach, ale nie sadze by sony ze swoja matryca na ccd zaoferowala cos lepszego niz cmosowa canonowska matryca (na ktorej rozwoj canon wydal fortune, i poswiecil lata prototypowania), niewydaje mi sie tez by doprowadzili do takie sytuacji ze zdjecia beda wygladaly jak smarowane farbkami, skoro nazywac je polprofessionalnymi. Obstawialbym ze te ow 10K w ISO to albo chwyt marketingowy za kotrym nic nie idzie (nic procz wywolaniem zametu przedpremierowego i ogolnie pojetego zainteresowania) lub tez nadinterpretacja parametru jakim jest ISO

Ogolnie przyjelo sie ze ISO to cytuje wypowiedz jednego z userow innego forum, bo niedokopalem sie zrodla)

Zasadniczo jeśli chodzi o zastosowanie tej normy w fotografii to polega to na pomiarze densytometrycznym sensytogramu pod kontem czułości na światło
    danego materiału, wykreśleniu krzywej charakterystycznej i odczytaniu wartości według normy.

W przypadku fotografii cyfrowej sprawa nie jest tak prosta bo matryca niema nominalnej czułości ale przyjmuje pod wpływem software różne wartości normowane ISO (by zachować analogię do fotografii srebrowej)
    sony mogl zinterpretowac definicje inaczej skoro dla fotografii cyfrowej nie jest ona usystematyzowana.

I nie zdziwilbym sie gdyby ta czulosc 10000 byla taka sama jak ISO 1600 w nikonie dajmy nato.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie Jutro otwarcie PMA a tu taka cisza !!!

Nikt nic nie czuje przez skórę ??

Po konferencji Canoan w lutym wszyscy się uspokoili ....

Nikt nie chce już zmian w 30d lub 5d ??

Może jakieś super szkiełka ??

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów