Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 193

Wątek: PMA'07 i co dalej?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    Ale czy to oznacza 5D Mk II nie wcześniej jak na PMA 2008?
    A po kiego grzyba wcześniej. Przecież i tak nikt nie ma. No chyba że Sony wreszcie coś wysmaży .

Snowboarder chciałbym żebyś miał rację ale te rabaty i kity które Canon przygotowuje nie wróżą zbyt dobrze (oczywiście 1Ds-a to nie dotyczy).
    Co do L-ki to wygląda na to, że stara "I" stanieje dużo mocniej niż początkowo zakładano .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-02-2007 o 22:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

osobiscie mi smark 3 generacji dal mi mocno do myslenia, kurcze chyba zapadlem na ta grozna dla portfela chorobę (Onanizm sprzętowy) ale jakbym juz mial go kupowac to najpredzej pod koniec tego roku, tak co by portfel sie troche "utuczył", do tego czasu mysle ze pojawi sie cos nowego w tym smark III studio version wtedy to juz kwestia ceny, ale obawiam sie ze bedzie duuuuuzo wyzsza niz wersji reporterskiej z racji Fullfrejmowej matrycy pewnie o rozdzielczosci 18-22 MegaPixeli, moze tez pojawi sie ten nieszczesny 3D lub 5D II jak zwal tak zwal (slyszalem rozne wygdybane nazwy).
    W kazdym razie to co sie dzieje w kwestii lustrzanek w okresie 2 lat wstecz zacheca do optymizmu, dlaczego ?? Sprzet tanieje i to widac,, ponad rok temu jak kupowalem 350Tke placilem za nia 4000PLN teraz da sie ja kupic za 2200 a jej nowszy odpowiednik za 2500, to o zgrozo prawie 2 razy taniej na wyjsciu a za ile mozna bylo kupic 1D MARK II rok temu az strach wymienic kwote hmmm 25K PLN teraz da rade za 16K PLN kupic ten sama aprat, a tu mamy premiere trójki i co zapowiadana cena wyjsciowa $4000 czo daje formalnie 12K PLN (uwzgledniajac Cla VATy i inne kiszkowe oplaty jakie polska biurokracja wymyslila) wyjdzie pi razy dźwi okolo 15-16K PLN czyli ?? Czyli na wyjsciu tyle ile poprzedni model teraz z premiery na premiere przewiduje zatem ze na naszych wykrzywionych od patrzenia w wizjerek twarzy stopniowo bedzie wychodzic wielki banan od ucha do ucha

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Wow, na nikonians.org pojawily sie mocne ploty
    o Nikon 18-20MP D3 (prawie) FF na PMA! Nawet zmienili nazwe
    forum na D1/D2/D3... Podobno pewniak.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no było by fajnie nawet lepiej jak by miał 20MPX moze wtedy canon przestał by nam robić łaskę z DSem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Wow, na nikonians.org pojawily sie mocne ploty
    o Nikon 18-20MP D3 (prawie) FF na PMA! Nawet zmienili nazwe
    forum na D1/D2/D3... Podobno pewniak.
    Canon im matryce sprzedal?

bo jak to znowu Sony, to moze lepiej niech sie nie wyglupiaja
    www albo tez flickr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przyjemnie będzie teraz dla odmiany posłuchać biadolenia "Dlaczego Nikon mógł wypuścić nowego fulfrejma, a Canon op....la się z nowym Ds-em i 3D???"

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

FF to na pewno nie bedzie ale MPX mogą sporo pomieścić polączą 2 matryce z kompaktów i juz 20 mpx bedzie :-)
    Ja się tam cieszę niech go pokazują na PMA

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wielkość tej matrycy (crop x1.1) jest najprawdopodobniej dopasowana do standardowej wielkości stepperów - tak, by nie trzeba jej było naświetlać "na dwa razy"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Chyba wszyscy trzymamy kciuki. Zeby tylko to byla prawda,
    a nie np. zapowiedz w stylu tego Pentaxa MF, ktory za szybka jest
    od kilku lat na kazdej wystawie. I zeby byl naprawde swietny,
    choc moze nie za swietny, bo wtedy Canon moze zdecydowac
    odlozenie premiery 1Ds MkIII, zeby go "ulepszyc" :-)
    Jesli bedzie "akurat" swietny, to Canon moze nam dac 1Ds-a wczesniej
    niz myslimy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No to jeśli to prawda to Snowboarder będziesz świętował . Nowy Ds powinien być szybko .
    W sprawie Nikona D3 zapraszam do właściwego wątku:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=20041 .

EDIT:
    Choć jest jeszcze jedna możliwość. Ds-a sobie zostawią (w celu ulepszenia jak napisałeś), a teraz dadzą nowe 5D z DIGICIII albo ten aparat (o niewiadomej nazwie 3D??) z matrycą 16 MPx i cropem 8kl/s. Takie coś było w testach. W każdym razie marketingowcy Canona mają chyba niezły ból głowy .
    Być może wtedy Ds pojawi się już w zupełnie nowej formie jako MF.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-02-2007 o 04:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów