Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: miły problem

Novum
    Guest

Domyślnie

pochwal się gdzie taką wypatrzyłeś!! chyba,ze to cena tylko dla Ciebie, a mi tylko robisz smaku....

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Novum Zobacz posta
    Pirx - przede wszystkim AF
    A może źródło Twoich problemów z AF w 10D leży w obiektywach ?

po drugie nawet taki banał jak wyświetlenie ostrego zdjęcia na LCD po niepotrzebnie długim czasie
    ;-) No to jest rzeczywiście problem.

Miałam w ręku 20D i 350D - w tych aparatach widziałam (choc może się mylę bo za krótko porównywałam) lepszy balans bieli - robię najczęściej wg swiatła zastanego, biełe kartki te sprawy choć wygląda to pajacarsko dla ogladających z boku;
    Fotografowanie w RAW eliminuje takie problemy.

jeśli chodzi o obiektywy to wybór padł na :75-200 f4
    Chyba 70-200/4L ? Jesli tak, to też bym go chętnie widział w swojej torbie :-)

uniwersalny na codzień - 28-135 IS USM ( ten coś mało chwalicie, ale mi się przyda)
    Jak na uniwersalny, to trochę wąsko, a i opinie o jego jakości dość skrajne się spotyka. Osobiście, po przejściu z analoga na cyfrę z kropem, zamieniłem uniwersalny 28-105/3.5-4.5 USM na 24-85/3.5-4.5 USM, a do tego dostawiłem jeszcze Tokinę 12-24/4.

85 f1/8 USM
    Tu nie mam pytań.

Przeskok duzy, .... stąd te rozterki
    Myślę, że duży (jeśli chodzi, o to o co chodzi, czyli o jakość zdjęć) to będzie jak kupisz 5D.
    Przy okazji zaoszczędzisz na jakimś superszerokokątnym obiektywie, który do FF nie będzie tak potrzebny.

W praktyce marzy mi się powrót do FF, bo (pomijając wygląd zdjęć) w analogu i FF najczęściej używany zakres ogniskowych załatwiają dwa obiektywy. Na cropie potrzeba zwykle trzech.

Novum
    Guest

Domyślnie

gdzie znalazłeś taką cenę??

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

realne ceny za 5D tu:
    http://www.allegro.pl/search.php?str...&price_to=8000

Ponadto z każdym z tych TIPów co mają po 7950-8000 możnaby rzeczowo pogadać i stówkę-dwie urwać. Ale to i tak drogo za tak okrojony z funkcji aparat ;-)

BTW, ciekawe za ile pójdzie ten ze Stanów? Choć korpus ze Stanów to większe ryzyko niż szkło czy lampa...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Novum
    Guest

Domyślnie

oczywiście,że 70-200/4L (odwieczny problem z imionami i cyferkami - staram się nad tym panować , wiem jakie to ważne,proszę o wybaczenie)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

NA allegro był jeszcze wczoraj, ale już nie ma Aparat kupiony do nabicia kosztów, i bez VATu

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Kup 30D i dołoz do szkieł róznice bo te szkłą co wybrałas to zadna rewelacja...

Cytat Zamieszczone przez Novum Zobacz posta
    jeśli chodzi o obiektywy to wybór padł na :75-200 f4 i 85 f1/8 USM,
    tu jest ok
    ale to
    uniwersalny na codzień - 28-135 IS USM ( ten coś mało chwalicie, ale mi się przyda)
    to porażka

w miejsce tego kup sobie 24-105 f4 IS i 17-40 Lf4
    na 30D te szkłą bedą bardzo dobrze chodziły i powiedzmy ze bedziesz miała dobry materiałwyjsciowy pod przejscie kiedys w przyszłosci na pełnąklatke...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów