Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Nowe dslr-y Olympusa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nowe dslr-y Olympusa.

Olek wypuszcza nowe puszki. Prawdopodobnie będzie nastepca 500-tki. 400-tka jest chyba za młoda na następcę. Może będzie coś całkiem nowego.
    Co do legendarnego już E1 (tego ze styropianu ) wygląda na to, że premiera znów się opóźni.
    http://www.dpreview.com/news/0702/07...eseriespma.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Co do tych puszek od Oleksego, to ostatnio kumpel (Olympusowiec) coś wspominał o dodaniu w nowych puszkach stabilizacji na matrycy
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie odrzuciło od Olympusa gdy przytknąłem parę dni temu do oka wizjer. Tam praktycznie nic nie widać, dziurki od klucza sa większe.... Fakt, jestem rozpieszczony przez pełna klatkę... no ale nie dajmy sie zwariować, pełna klatka to przez wiele lat było minimum

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi Zobacz posta
    Mnie odrzuciło od Olympusa gdy przytknąłem parę dni temu do oka wizjer. Tam praktycznie nic nie widać, dziurki od klucza sa większe....
    Jeszcze mniejszy niż w 350D?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeszcze mniejszy niż w 350D?
    W E330 jest mniejszy.
    Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki. Jakość wykonania zostawia daleko w tyle 350/400D. Nasz 18-55 przy kicie olka to porażka.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W E330 jest mniejszy.
    Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki. Jakość wykonania zostawia daleko w tyle 350/400D. Nasz 18-55 przy kicie olka to porażka.
    Dodam tylko, że kit Olka to już zupełnie przyzwoite szkiełko. W większości sytuacji radzi sobie bardzo dobrze. Wyjątkiem są zdjęcia pod światło, kiedy to lensik zachowuje się po prostu fatalnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak miałem ostatnio przez chwilę w rękach tego 330 i jeśli chodzi o wykonanie to bardzo mi się podobał. Całkiem fajnie się go "czuje" w ręku. Co do wizjera to rzeczywiście nie rozpieszcza ale po opisach w sieci myślałem że jest gorzej. Za to podgląd na żywo na LCD jest bardzo fajną sprawą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Pomijając wszytkie wady tego systemu są to bardzo fajne puszki.
    Jesli pominiesz wszystkie wady jakiejkolwiek rzeczy to każda taka rzecz bedzie bardzo fajna, bo przecież będzie bez wad ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jesli pominiesz wszystkie wady jakiejkolwiek rzeczy to każda taka rzecz bedzie bardzo fajna, bo przecież będzie bez wad ;-)
    Powszechnie wiadomo jakie wady ma E system. Nie dyskwalifikuje to jednak sprzętu jeśli będziemy rozpatrywac jego użyteczność w konkretnych zastosowaniach. Przy macro np. mniejsza matryca olka ma pomijalne znaczenie a live view jest nie do przecenienia.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Dodam tylko, że kit Olka to już zupełnie przyzwoite szkiełko. W większości sytuacji radzi sobie bardzo dobrze. Wyjątkiem są zdjęcia pod światło, kiedy to lensik zachowuje się po prostu fatalnie.
    Tylko porównaj cenowo kit od Olka i kit od Canona Jest spora różnica, a za tym jak widac po samplach też jakośc. Od czasu do czasu mam możliwośc korzystania z E300 i nie jest głupi sprzęcik, ale wizjer wydaje mi (i właścicielowi E300) ciemniejszy niż w 350D.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów