Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Nowe dslr-y Olympusa.

Widok wątkowy

The z00m
    Guest

Domyślnie

Hmmm... niestety, ale rynek to przede wszystkim puszki dla amatorów i średniozaawansowanych użytkowników. I ewidentnie Olympus celuje właśnie w tych odbiorców. Czy się to komuś podoba czy nie, E-500 w double kicie bardzo dobrze się sprzedawał i zapewne zostało to zauważone. E-510 prezentuje się bardzo ciekawie i być może, gdybyście nie patrzeli z perspektywy sprzętu jaki posiadacie dostrzeglibyście, że Olympus odrobił lekcje. Jaką ocenę wystawią mu klienci zobaczymy. Głupie uwagi w tym wątku padają najczęściej od ludzi, którzy mogą się pochwalić FF i kilkoma eLkami. Jednak na CF pojawiają się głosy ludzi mniej zamożnych mocno zainteresowanych ew zakupem właśnie E-510. Ja również nie pozostawiłem suchej nitki na Olympusie po prezentacji nowych puszek, ale moje rozgoryczenie jest wynikiem dwuletniego oczekiwania na E-next. Polityka Olego jest prawdopodobnie słuszna. Entry level zarabia na istnienie e-systemu... Olympus konsekwentnie zaś poszerza asortyment szkieł pro, top pro i zapewne niebawem zaprezentuje oczekiwanego E-next. Jednego Olympusowi nie można odmówić... braku konsekwencji. Jak zapowiedział sporo czasu temu obiektywy 14-35/2,0 oraz 100 Macro to i je wprowadza na rynek.

E-next może być ciekawą propozycją dla reporterów ślubnych, do prac studyjnych itp. E-next do tego 14-35/2,0, 35-100/2,0 oraz Leica 25/1,4. Nowe lampy... wszystko czego potrzeba do uprawiania fotografii zawodowo.

Jeszcze mała dygresja co do segmentu semi pro (tak go nazwijmy by nikogo nie drażnić). Żadne kpiny z Waszej strony nie zmienią faktu, że seria obiektywów pro i top pro to konstrukcje bez kompleksów rywalizujące z top konstrukcjami Canona i Nikona. Brakuje od kilku lat puszki, która będzie klasą równa tym obiektywom. Puszki brak i pozostaje nadal cierpliwie czekać. Systematycznie jednak powiększa się asortyment szkieł i to dla wszystkich poziomów. AF nareszcie dostanie odpowiednie wsparcie od obiektywów w postaci nowego silniczka... tu Olympus nie musi się już niczego wstydzić. E-next będzie w tym roku. Poczekajmy do PMA. Może padnie data premiery. Sam panikowałem bo mam kilka pro szkieł i E-1 prosi się o emeryturę.

E-next zapewne nie będzie konkurował z MKIII czy nawet z obecnymi na rynku MKII czy d2x. Jego konkurentami będą S5Pro oraz ew następca D200. Spodziewam się ceny około 8tyś. zł. i będzie ciekawie.

Pamiętajcie, że Wy odziedziczyliście obiektywy po analogu. Olympus tworzy system od zera. Zdecydował się na budowę systemu od zbudowania odpowiedniej bazy w postaci szerokiej gamy obiektywów. I nie opowiadajcie bzdur, że owe obiektywy serii pro i top pro są tylko w katalogach i dużych sklepach Azji. Ja swoje kupiłem czekając max. miesiąc. Na Nikkory i część eLek trzeba czekać równie długo jak nie dłużej.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...akurat marketing olympus ma niezły.
    To akurat żart. Marketing Olympusa to żenada. Dobry marketing to ma Canon, a przede wszystkim SONY.

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 05-03-2007 o 23:04

Uprawnienia umieszczania postów