Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 204

Wątek: Jaki aparat posiadasz

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    O... i to przyklad dla kolezanki Justyny dlaczego lepiej korzystac z czytnika niz z podlaczania aparatu (nawet bez sterownikow
    A czy ktoś zbadał ile cykli włożenie/wyjęcie CF'a wytrzyma złącze w aparacie?

37bercik
    Guest

Domyślnie No własnie :)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    O... i to przyklad dla kolezanki Justyny dlaczego lepiej korzystac z czytnika niz z podlaczania aparatu (nawet bez sterownikow
    Ilosciowo to ciezko zbadac, trzeba by miec wieloletnia cierpliwosc. Moj G3 wytrzymal spokojnie ponad rok dosc czestego (srednio dwa razy na tydzien, czasem czesciej, czasem rzadziej) wkladania/wyjmowania karty CF a dokladniej microdriva. Microdrive rowniez wytrzymal to bez problemow tzn wyjmowanie/wkladanie z aparatu i wyjmowanie/wkladanie do czytnika a mam go juz dwa lata i nadal bez problemow dziala. Czytnik tak samo - ledwie tydzien temu zmienilem go na czytnik USB 2.0 a tak to przez dwa lata sluzyl mi wiernie i bez problemow niezaleznie od czestotliwosci wkladania/wyjmowania karty CF .

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ilosciowo to ciezko zbadac, trzeba by miec wieloletnia cierpliwosc...
    Absolutnie obiektywnie mogę stwierdzić, że wszelkie złącza sygnałowe są najsłabszym elementem pod względem niezawodności. A szacowanie tzw. współczynnika niezawodności jest niezbędnym elementem przy obliczaniu czasu bezawaryjnej pracy. Takowy zaś jest podstawą oceny jakości sprzętu profesjonalnego.
    Ufff Podsumowując. Ten 'drugi' sposób transmisji, czyli przez USB, też wykorzystuje złącze. Tyle, że złącze mini USB ma zaledwie 4 piny, a więc jest dużo lepsze pod względem niezawodności niż złacze CF!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ilosciowo to ciezko zbadac, trzeba by miec wieloletnia cierpliwosc...
    Absolutnie obiektywnie mogę stwierdzić, że wszelkie złącza sygnałowe są najsłabszym elementem pod względem niezawodności. A szacowanie tzw. współczynnika niezawodności jest niezbędnym elementem przy obliczaniu czasu bezawaryjnej pracy. Takowy zaś jest podstawą oceny jakości sprzętu profesjonalnego.
    1. To na podstawie mojego opisu jak i dlugosci oraz sredniej czestotliwosci uzywania czytnika/gniazda CF w aparacie - mozesz oszacowac wspolczynnik niezawodnosci?

2. Ani G3 ani 10D to nie jest sprzet profesjonalny :P , ani tym bardziej czytniki za paredziesiat zl :P

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tyle, że złącze mini USB ma zaledwie 4 piny, a więc jest dużo lepsze pod względem niezawodności niż złacze CF!
    Chyba niejasne. Piny mogą być cieńsze, gniazdko jest bardziej wrażliwe na wyłamanie, etc.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

[quote="Vitez"][quote="Jurek Plieth"]

1. To na podstawie mojego opisu jak i dlugosci oraz sredniej czestotliwosci uzywania czytnika/gniazda CF w aparacie - mozesz oszacowac wspolczynnik niezawodnosci?
    Ani mi w głowie poświęcanie swojego czasu na liczenie takich pierdół
    Poza tym wcale to nie jest aż takie proste - ten sam element pochodzący od dwóch różnych wykonawców może mieć inne współczynniki niezawodności. Co jest nota bene logiczne.
    2. Ani G3 ani 10D to nie jest sprzet profesjonalny :P , ani tym bardziej czytniki za paredziesiat zl :P
    Tym gorzej świadczy to o niezawodności tych elementów!

[ Dodano: 26-11-04, 11:53 ]
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Tyle, że złącze mini USB ma zaledwie 4 piny, a więc jest dużo lepsze pod względem niezawodności niż złacze CF!
    Chyba niejasne. Piny mogą być cieńsze, gniazdko jest bardziej wrażliwe na wyłamanie, etc.
    W teorii tak, ale w praktyce chyba jest lepiej niż zakładasz, bo z natury swej złącze USB przeznaczone jest do częstego łączenia, podczas gdy CF nie koniecznie.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeezzz... jak wam padnie czytnik to sobie kupicie drugi. Przy sprzęcie za kilka/kilkanaście klocków chcecie oszczędzać na czytniku za 30zł masakra

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Spontan, tu chodzi o złącze w aparacie!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aha, wybacz nie doczytałem ;-)
    Tak czy siak myśle, że nie powinniśmy sie tym przejmować. Prędzej kupimy nowy aparat niż padnie nam złącze ;-)

Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów