Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 204

Wątek: Jaki aparat posiadasz

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Bardzo dziękuję za info,ale ja już wolę sobie pozbierać kasę.W końcu grosz do grosza,a będzie kokosza Pinhole to z tego co się orientuje precyzyjna robota...a mi precyzji brak. Pszczola:Zdjęcia rzeczywiście jakieś nieostre,ale jakoś nie wpadłem na to,że to może być przez brak obiektywu
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

wlasnie dzieki pinhole mozna zredukowac wszystkie nieostrosci, fotografia otworkowa charakteryzuje sie tym ze nie ma zadnych bledow ani przeklaman (jesli dobrze wykonasz oczywiscie membrane/quasi obiektyw/po prostu dziurke - wystarczy wieczko po jogobelli i rozgrzana igla tak jak birez pisal) zero aberracji, dystorsji, przeklamań, problemow z FF/BF ale to temat na cos zupelnie innego, na allegro ktos "profesjonalnie" przewiercal dekle od aparatu na potrzeby fotografii otworkowej...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    wlasnie dzieki pinhole mozna zredukowac wszystkie nieostrosci, fotografia otworkowa charakteryzuje sie tym ze nie ma zadnych bledow ani przeklaman (jesli dobrze wykonasz oczywiscie membrane/quasi obiektyw/po prostu dziurke - wystarczy wieczko po jogobelli i rozgrzana igla tak jak birez pisal) zero aberracji, dystorsji, przeklamań, problemow z FF/BF ale to temat na cos zupelnie innego, na allegro ktos "profesjonalnie" przewiercal dekle od aparatu na potrzeby fotografii otworkowej...
    A jak sie dekla na bialo pomaluje, to ma sie otworkowa L'ke

Niemniej jednak na cyfrowce troche balbym sie w takie cos bawic - dziurka mala bo mala, ale jednak zawsze jest to wystawienie matrycy 'pod pradem' (a nuz sie elektryzuje) na "swierze powietrze" (czyli tona kurzu, pylow, siarki, substancji smolistych i innego badziewia).

btw, cos sie offtop chyba zrobil

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No to musisz sobie zorganizowac specjalna cyfrowa dziure
    http://www.dennisonbertram.com/hackm...nhole-lens.htm
    ...

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    A jak sie dekla na bialo pomaluje, to ma sie otworkowa L'ke

Niemniej jednak na cyfrowce troche balbym sie w takie cos bawic - dziurka mala bo mala, ale jednak zawsze jest to wystawienie matrycy 'pod pradem' (a nuz sie elektryzuje) na "swierze powietrze" (czyli tona kurzu, pylow, siarki, substancji smolistych i innego badziewia).

btw, cos sie offtop chyba zrobil

Birez, ale kolega nie ma 300d on ma 300, a ja nieskromnie powiem od tygodnia ponownie zostalem analogowcem nie kazdy ma dslra a eLka bedzie jak jeszcze pociagniesz rowek dekla czerwonym paskiem inaczej bedzie to kiczowata exakta udajaca 1200mm Canona
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Birez, ale kolega nie ma 300d on ma 300, a ja nieskromnie powiem od tygodnia ponownie zostalem analogowcem nie kazdy ma dslra
    No musial sie przyczepic ! Sio !

Kolega moze dslr'a nie ma ale w kazdej chwili miec moze (sprawdzic czy nie ksiadz) i na wtedy bedzie jak znalazl

a eLka bedzie jak jeszcze pociagniesz rowek dekla czerwonym paskiem inaczej bedzie to kiczowata exakta udajaca 1200mm Canona
    Wlasnie podsunales mi szatanski pomysl stay tuned for results

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No kolega (czyli ja) raczej dslr'a mieć nie będzie ze względów finansowych.A nad tym pinholem mógłbym pomyśleć,ale wykonane w ten sposób zdjęcia raczej rewelacyjne nie będą.Chociaż z drugiej strony to wkońcu mi się Canonik kurzyć nie będziePożyjemy,zobaczymy;P
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Miasto
    Silesia

Domyślnie

nie beda rewelacyjne ? no cos Ty, poczytaj troche o fotografii otworkowej i camera obscura - najdokladniejsze odwzorowanie rzeczywistosci (poza odwroceniem stronami) hehe no dobra birez niech bedzie ze sie Ciebie uczepilem

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Pinhole to z tego co się orientuje precyzyjna robota...a mi precyzji brak. Pszczola:Zdjęcia rzeczywiście jakieś nieostre,ale jakoś nie wpadłem na to,że to może być przez brak obiektywu
    W Bydgoszczy jest jakas firma (sporo ogloszen w miescie wisi), ktora zjmuje sie przycinaniem roznych rzeczy laserem. Pewnie i dziurke w dekielku czy innym materiale moga za grosze przestrzelic ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A no rzeczywiście jest.Nawet nie daleko mnie jeśli się dobrze orientuję.Może się tam przejdę.
    plfoto||Galeria

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów