Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Awaria 300D

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MCat Zobacz posta
    Zaskoczę was, ja na 300D mam już 180 tysięcy klapnięć (2,5 roku, aparat jeździł intensywnie na sesje fotografii przedmiotów do katalogów) i nadal działa, jedynie co padło to obiektyw kitowy, przysłona nie wytrzymała.
    Nie wierze 8) jak tego dokonałeś kołeczek podtrzymujacy lustro nigdy nie był wymieniany? migawka tez? jakies specjalne zalecenia dotyczace eksploatacji aparatu w różnych warunkach?
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

czytajac dwa poprzednie posty az mi sie geba zaczela cieszyc ;-D

Dopiero zaczyna Awatar MCat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    Nie wierze 8) jak tego dokonałeś kołeczek podtrzymujacy lustro nigdy nie był wymieniany? migawka tez? jakies specjalne zalecenia dotyczace eksploatacji aparatu w różnych warunkach?
    nigdy nie padło, nie wiem jak tego dokonałem, bo aparat był intensywnie eksploatowany i naprawdę w różnych warunkach i temperaturach od -15 do +40. Aparat był jednak traktowany porządnie, nie rzucany, noszony w torbie. Wiem że przebieg 180 tyś. jest prawdziwy, bo mam na to dowód w postaci zdjęć, sam się dziwię że to działa, skoro znajomemu w redakcji z 20D poszła migawka po 80 tysiacach, w 10D poszło nam w redakcji po 100 tyś. a ten klamot nadal chodzi.
    400D, sigma 70-300 APO, sigma 10-20, canon 50/1,8, canon 18-55, 430 EX

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

Domyślnie

pozazdrościc tak niezawodnego sprzetu i zyczyc bys sie cieszył nim jak najdłuzej.

Dopiero zaczyna Awatar MCat

Domyślnie

dziękuję, właśnie poszedł do szafy, teraz czekam na odbiór 400D który go zastąpi ale już nie tak intensywnie... tylko niestety sklep w którym kupuję go jest strasznie opieszały i mam wrażenie że leci w kulki...
    400D, sigma 70-300 APO, sigma 10-20, canon 50/1,8, canon 18-55, 430 EX

bsorbek
    Guest

Domyślnie

Witam
    nigdy nie wgrywałem nowego softa do aparatu, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to zrobić, z góry dzięki
    Ostatnio edytowane przez bsorbek ; 01-11-2006 o 10:09

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

bsorbek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    dzieki wielkie będę probował :wink:

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Witam, takie pytanko na temat 300D.
    Mianowicie aparat robi fotki ostre, jednak jest taki problem:
    Co kilkanascie zdjec wyskakuje ERR 99. Po wylaczeniu i wlaczeniu nic nie zmienia sie. Po uzyciu z menu funkcji clean sensor wszystko wraca do normy.,.. na kilkanascie fot... Czy ktos wie jak i co sie dzieje? Czy to owa nieszczesna migawka? Przebieg - 14 tys? Moze troche wiecej....

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

Domyślnie

albo siada ci migawka albo masz zabrudzone styki od obiektywu lub przysłona ci sie przycina. najpierw p[rzeczyśc styki i porób zdjecia z różnymi wartosciami przysłony, jesli to nie pomoze to a przysłona sie nie zatnie to bedzie pewnie migawka(byc może sie zacina)

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów