Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 78

Wątek: Awaria 300D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartosz
    Witam,
    dołączę się do wątku - w moim 300d odkleiło się po prostu główne lustro...
    było to na wyjeździe majowym i niewiele myśląc przykleiłem je jakimś klejem do tworzyw sztucznych.
    Od tego czasu 200 zdjęć i wszystko w porządku. Ale normalnie szok - Canon powinien bardziej zwracać uwagę na jakość montażu i użytych materiałów.

pzdr
    Bartek
    Witam, ja też zauważyłem że w moim 300D lustro składa się z dwóch części - tzn dzisiaj, czytając wasze słowa odnosze wrażenie, że tak nie powinno być, co z tym zrobić?? mechaniżm podnoszenie lustra także działa jakby troche inaczej (nie wiem czy to przez rozklejenie lustra, a możę to ten bolec się wyrobił, przebieg jakieś 15-20 tyś.
    Proszę o pomoc i to szybko, za 2 tygodnie mam robić ślub i jak mi w tym czasie się aparat się spierdzieli to mnie chyba powieszą, a niczym innym nie dysponuje i pożyczyć się też nie da. Czy te lustra powinny być sklejone, tak na amen - samemu skleić czy wysłać jednak do serwisu. W których miejscach ewentualnie mam kleić?

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Co się wysyła z aparatem do serwisu? Wyjąć kartę, baterię? Z obiektywem czy samo body? Proszę o szybką odpowiedź bo chcę dzisiaj wysłać.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonAlberto
    ...za 2 tygodnie mam robić ślub i jak mi w tym czasie się aparat się spierdzieli to mnie chyba powieszą, a niczym innym nie dysponuje i pożyczyć się też nie da...
    Chyba nie chcesz w tym miejscu powiedzieć, że idziesz na ślub bez zapasowego aparatu?
    Weź cokolwiek drugiego! Compakta, Zenita, cokolwiek...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Co się wysyła z aparatem do serwisu? Wyjąć kartę, baterię? Z obiektywem czy samo body? Proszę o szybką odpowiedź bo chcę dzisiaj wysłać.
    Wszystko wyjmij. Podobnoż nawet kręca nosem na zaślepke na bagnet...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Aparat powinien byc: bez paska, bez muszli ocznej, bez karty , gripa , baterii, bez obiektywu (chyba ze obiektyw tez do serwisowania, wtedy pakowany osobno), z dekielkiem na bagnecie. Dodatkowo najlepiej w oryginalnym opakowaniu z dolaczonymi: dokumentem zakupu i gwarancja.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Muszlę oczną zgubiłam już dawno ale o zdjęciu paska bym nie pomyślała. Nie wysłałam dzisiaj bo pomyślałam, że poproszę o skalibrowanie więc wyślę z obiektywem; warto? Nigdy nie robiłam testów ale moje zdjęcia nie grzeszą specjalną ostrością. Wydaje się, że jeśli kalibracja nie pomoże to też nie pogorszy?

Czy ktoś wysyłał aparat na żytnią? czy jest szansa, że aparat wróci do mnie do 2 tygodni?

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Migawka do wymiany - 650 zł .

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

wow......kiedyś było 450

Domyślnie

ja dzis oddalem.mi rowniez padla migawka...jutro bedzie wszystko wiadomo...

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lisciu
    ja dzis oddalem.mi rowniez padla migawka...jutro bedzie wszystko wiadomo...
    A po ilu zdjęciach? Moja po 20 k.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów