Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 78

Wątek: Awaria 300D

kociub
    Guest

Domyślnie Problem z canonem 300d

Witam
    Właśnie wróciłem z wyprawy fotograficznej i robiąc sobie normalnie zdjęcia zauważyłem, że zdjęcia są całe czarne za wyjątkiem małego paska u góry.
    Wyczyściłem matryce i jakoś przestawiłem lustra tak, że teraz normalnie mogę robić zdjęcia ale tylko ustawiając ostrość ręcznie bo AF nie działa. Jak przestawię lustra z powrotem to dalej mam czarny obraz.
    Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co robić.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

usterka typowa dla 300D - przyczytasz wątek, wszystko będziesz wiedział.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kociub Zobacz posta
    Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co robić.
    Spróbuj się skontaktować przez forum z użytkownikiem Diodak - onego czasu za niewielką opłatą proponował nieautoryzowany (ale dobry!) serwis tej usterki
    ... u mnie niestety wyszła "ta druga" wada - i Trabi zdechł śmiercią migawkową

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lusterko AF, niestety to sie psuje w 300D. Awarię, poza serwisami autoryzowanymi w Warszawie, gdzie naprawa raczej się nie opłaci, możesz sprobować usuną u najbliższego fachowca od naprawy sprzętu foto (czytaj: mechanika precyzyjnego, który naprawia lustrzanki analogowe).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Lusterko AF, niestety to sie psuje w 300D. Awarię, poza serwisami autoryzowanymi w Warszawie, gdzie naprawa raczej się nie opłaci, możesz sprobować usuną u najbliższego fachowca od naprawy sprzętu foto (czytaj: mechanika precyzyjnego, który naprawia lustrzanki analogowe).
    BTW, ten bolec powinni serwisować bezpłatnie nawet pogwarancyjnie (tak jak np. matryce S1 IS). Tylko, że za matryce zapewne obciążają sonego, u tu by musieli robić na swój koszt, więc nic z tego
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    BTW, ten bolec powinni serwisować bezpłatnie nawet pogwarancyjnie (tak jak np. matryce S1 IS).
    Jest to ewidentny błąd konstrukcyjny (zapewne nie jedyny) do którego Canon oficjalnie się nie przyznaje i uwaga o "bezpłatnym serwisowaniu" jest tutaj jak najbardziej słuszna.
    EOS + Speedlite

kociub
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Spróbuj się skontaktować przez forum z użytkownikiem Diodak - onego czasu za niewielką opłatą proponował nieautoryzowany (ale dobry!) serwis tej usterki
    ... u mnie niestety wyszła "ta druga" wada - i Trabi zdechł śmiercią migawkową
    Witam
    Właśnie próbowałem się skontaktować z tym Panem ale kompletnie nie idzie, ma zapchaną skrzynkę, a teraz próbuje maila.
    Zaniosłem aparat do jakiegoś człowieka z Lubina, ma mi w czwartek powiedzieć jakie są koszty, czy może ktoś mi powiedzieć jaki jest najbardziej prawdopodobny koszt i ile za to biorą inni ludzie, żebym nie dał się podpuścić.

Mam jeszcze jedno pytanie korzystał ktoś z usług tego Fototronika bo dzwoniłem tam i kazali przysłać aparat ale nie wiem czy próbować.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kociub Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanie korzystał ktoś z usług tego Fototronika bo dzwoniłem tam i kazali przysłać aparat ale nie wiem czy próbować.
    pozdrawiam
    Jeżeli chodzi o ten serwis to radzę zachować daleko idącą ostrożność.

http://canon-board.info/showthread.p...ht=foto+tronik
    EOS + Speedlite

kociub
    Guest

Domyślnie

Dziękuje.
    Mam takie pytanie typowe dla laika, po wstawieniu tego bolca trzeba skalibrować af z jakimś obiektywem i tu moje pytanie, gdy np. skalibruje go z kitem to jak będzie to współgrało z innymi obiektywami?

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

Diodak załatwiał sprawę od razu - sprubój jeszcze raz albo napisz do mnie na PW a ja się z Diodakiem skontaktuje telefonicznie i dam mu Twojego maila i On sam się odezwie....

A jeśli o Fototronika chodzi to zdecydowanie ODRADZAM - jedynie Żytnia...
    Ostatnio edytowane przez kchmielu ; 25-06-2008 o 19:31

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów