Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 78

Wątek: Awaria 300D

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Dwa rozne obiektywy (Kit-owy oraz Cosina) i to samo, styki czyste, przeczyszczone dla pewnosci... Jesli to migawka, to czeka mnie serwis w Warszawie? Jak dlugo trzeba czekac, rzad wielkosci za wymiane? Sa jakies inne sposoby na zrobienie poza Canon Polska(aparat po gwarancji...)?

qdlaty
    Guest

Unhappy Awaria 300D

witam.
    EOS 300D, przebieg ~60tyś. i nagle klatki zaczęły wychodzić czarne, totalnie czarne. Normalnie można ustawiać wszystkie parametry, robi zdjęcie, lustro się podnosi ale raw/jpg i tak jest czarny. czy to migawka czy raczej matryca? jakie perspektywy/koszty/czas naprawy i gdzie. jestem z Poznania.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Zdejmij obiektyw , włącz tryb czyszczenia matrycy lub ustaw czas B i zobacz czy migawka się otwiera .
    A serwis masz w Warszawie na Żytniej .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Z
    A serwis masz w Warszawie na Żytniej .
    Jak jesteś z Poznania to bliżej masz do Berlina jak do Wa-wy. A jakość usług zdecydowanie inna.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Buster
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bsorbek Zobacz posta
    Witam,
    ja tez z tych nietechnicznych jestem ale obiecuję mężowi wszystko sumiennie powtórze.
    Otóż nasz Eos od czasu do czasu zacina się - wyskakuuje ERR 99 np wczoraj na 50 fotek dwa razy
    POza tym robi normalne ostre zdjęcia - nie wiecie co to możę być obietym ma przeczyszczone styki, nawet sprawdzaliśmy z innym Sigma z metalowym mocowanie.
    Aparat ma 9000 zdjęc przebiegu - gdyby to była migawka to raczej nie robiłby w ogóle fotek ?

Cytat Zamieszczone przez GTeam Zobacz posta
    Witam, takie pytanko na temat 300D.
    Mianowicie aparat robi fotki ostre, jednak jest taki problem:
    Co kilkanascie zdjec wyskakuje ERR 99. Po wylaczeniu i wlaczeniu nic nie zmienia sie. Po uzyciu z menu funkcji clean sensor wszystko wraca do normy.,.. na kilkanascie fot... Czy ktos wie jak i co sie dzieje? Czy to owa nieszczesna migawka? Przebieg - 14 tys? Moze troche wiecej....

Witam wszystkich :-)
    Mialem to samo w moim 300D. Okazalo sie ze winny byl obiektyw - error wyskakiwal co kilka zdjec a ze robilem w dosc ciemnym i chaotycznym otoczeniu (koncert z okazji Helloween ) wiec po prostu nie bylo jak sprawdzic ocb i dopiero nastepnego dnia zobaczylem - przyslona byla scisnieta na max jesli nie bardziej (ale sie wtedy przestraszylem )
    Oddalem szklo na zasadzie rekojmi (moze i w swietle praw nie obowiazuje ale jak sprzedawca jest uczciwy to powinien zalatwic sprawe :wink: ) i teraz wszystko jest jak nalezy
    Ostatnio edytowane przez Buster ; 13-04-2007 o 01:21

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Na naszym forum w razie problremow z bolcem naprawia je Diodak. Kiedys z nim gadalem na ten temat.wymienia je na metalowe bolce, ktore ciezko uszkodzic. Polecam

janekjlc997
    Guest

Domyślnie AF i MF w canon 300d

Witam,. problem jest tego typu że. w normalnym obiektywie canona 18-55mm nie działa mi AF,. działa tylko MF (sprawdzałem na drugim takim samym obiektywie - jest to samo). Wcześniej zrobiło mi się coś takiego że jak robiłem zdjęcie to w wizjerze widziałem normalnie cały plan a jak zrobiłem fote to na podglądzie był tylko pasek 0.5cm normalnie ze zdj a cala reszta zdj czarna(wtedy AF działa normalnie). Nie wiecie co może byc przyczyną zachowań tego typu? Dodam jeszcze że wczoraj na chwile się ''sam naprawil'' i działało wszystko normalnie a teraz znów nie. Nie znam przyczyny/ Aparat mi nigdzie nie upad itp. Byłem w plenerze i nagle bach,. nie działa. Moge prosic o pomoc?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janekjlc997 Zobacz posta
    Witam,. problem jest tego typu że. w normalnym obiektywie canona 18-55mm nie działa mi AF,. działa tylko MF (sprawdzałem na drugim takim samym obiektywie - jest to samo). Wcześniej zrobiło mi się coś takiego że jak robiłem zdjęcie to w wizjerze widziałem normalnie cały plan a jak zrobiłem fote to na podglądzie był tylko pasek 0.5cm normalnie ze zdj a cala reszta zdj czarna(wtedy AF działa normalnie). Nie wiecie co może byc przyczyną zachowań tego typu? Dodam jeszcze że wczoraj na chwile się ''sam naprawil'' i działało wszystko normalnie a teraz znów nie. Nie znam przyczyny/ Aparat mi nigdzie nie upad itp. Byłem w plenerze i nagle bach,. nie działa. Moge prosic o pomoc?
    Poszukaj na forum o odpadającym lusterku od AF - standardowa usterka AF w tym korpusie.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

A ja trochę inaczej. Moje 300d ma przebieg gdzieś z 14k. Na razie odpukać, zgubiłem tylko muszle kilka dni temu (leci nowa już do domu).
    Ale mam ciekawostkę w postaci slotu CF. karta wyskakuje jak z procy po naciśnięciu, nie ma już tak mocnego chwytu jak kiedyś, po prostu wyrobiło się... karta wyjmowana i wkładana co 1-2 dni - typowo amatorsko.
    Czy to norma aż tak wyrobiony slot CF w 300d?

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów