Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: teatr

Domyślnie

minek/ale mogą zabronic wnoszenia lustrzanek na teren lotniska (to właśnie robią) W regulaminie napisane jest , ze można mieć aparaty do 3,2 mpx..
    Zabronić fotografować mogą, tak jak w centrach handlowych. Wchodząc na teren prywatny godzisz się na pewien regulamin.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Wchodząc na teren prywatny godzisz się na pewien regulamin.
    Problem ktory juz w paru miejscach podkreslalem - ludzie czesto myla teren dostepny publicznie (np teatr, muzeum, metro, galerie handlowe) z terenem publicznym (chodnik, ulica, parki ale nie wszystkie).

Kubba
    Guest

Domyślnie

powiedzcie mi prosze, jaki model obiektywu sobie fundnąć. Obecnie robie na taniej stałce 50mm 1,8 . planuję jednak coś jasnego oraz zmiennoogniskowego. moze ktoś z was rowniez robi foty dla teatrów albo robił i moglby sie podzielić ze mną jakimiś spostrzeżeniami dotyczącymi szkiełka, które by się nadawało. myslalem nad 17-55 2.8 is usm.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    minek/ale mogą zabronic wnoszenia lustrzanek na teren lotniska (to właśnie robią) W regulaminie napisane jest , ze można mieć aparaty do 3,2 mpx..
    Lotniska? Którego?
    A lustrzanka analogowa ile ma mpx?
    A jak jestem turystą i mam aparat ,,na szyi'' albo chociaż w torbie przy sobie? Nie oddam na bagaż, bo mi filmy zaświetlą.
    Zabronić fotografować mogą, tak jak w centrach handlowych. Wchodząc na teren prywatny godzisz się na pewien regulamin.
    Teren może i prywatny, ale publicznie dostępny. Tutaj regulamin nie może być sprzeczny z Ustawą. A nigdzie w prawie RP nie ma ograniczenia, że nie można mieć przy sobie aparatu, a kilka zaledwie jest wyjątków gdzie nie wolno go używać. Zatem nie mogą ani zabronić noszenia aparatu, nie mogą również zabronić mi tam wejść. Regulują to przepisy dotyczące właśnie miejsc publicznie dostępnych (sklepy, restauracje...).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Zatem nie mogą ani zabronić noszenia aparatu, nie mogą również zabronić mi tam wejść.
    Ale moga zabronic robienia zdjec.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale moga zabronic robienia zdjec.
    Publikowania. Robić można (znaczy się mogą zabronić i zabraniają, ale to jest bezprawne). Na tej samej zasadzie powinni zabronić rozmawiania przez komórki - bo mogę komuś (redakcji na przykład) obrazowo opisać, jak tu pięknie i jakie to cuda architektury normalnie widzę na żywo!
    Ostatnio edytowane przez minek ; 03-06-2007 o 03:22

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Publikowania. Robić można (znaczy się mogą zabronić i zabraniają, ale to jest bezprawne). Na tej samej zasadzie powinni zabronić rozmawiania przez komórki
    Wg mnie nie jest bezprawne - regulamin terenu prywatnego (nawet dostepnego publicznie) jest prawomocny. Konstytucja okresla nieograniczona wolnosc tworczosci tylko na terenie publicznym a nie terenie dostepnym publicznie. Ale tu do dalszej dywagacji trzeba by zaprosic prawnika, wiec musimy ustalic - rob co chcesz, konsekwencje znasz, o podstawe prawna pytaj tego kto zaczepia lub dowiedz sie od bieglego w tym temacie prawnika.

Zakaz uzywania komorek rowniez istnieje - np w wielu bankach (nie wiem czemu) czy szpitalach (mozliwosc interferencji z urzadzeniami, choc watpie bo wiekszosc pacjentow ma powlaczane komorki na salach).

Domyślnie

Minek/skrót myślowy, chodziło o Babie Doły, gdzie jest Heineken Festiwal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubba Zobacz posta
    powiedzcie mi prosze, jaki model obiektywu sobie fundnąć. Obecnie robie na taniej stałce 50mm 1,8 . planuję jednak coś jasnego oraz zmiennoogniskowego. moze ktoś z was rowniez robi foty dla teatrów albo robił i moglby sie podzielić ze mną jakimiś spostrzeżeniami dotyczącymi szkiełka, które by się nadawało. myslalem nad 17-55 2.8 is usm.

70-200/2,8L, a może wystarczy nawet 70-200/4L. Krótszego nie kupuj, nie wykorzystasz, chyba, że w tych teatrach, gdzie siadasz twarzą w twarz z aktorem. Jako uzupełniający może być 50mm albo 24-85, chyba, że masz pieniądze na 24-70/2,8. I do tego dobry statyw z kulową głowicą.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Kubba
    Guest

Domyślnie

http://btd.koszalin.pl/btdwww/index....7&spektakl=490
    http://btd.koszalin.pl/btdwww/index....7&spektakl=493
    http://btd.koszalin.pl/btdwww/index....7&spektakl=492

te wszystkie fotki zrobiłem na tej taniej 50tce. muszę podkreślić ze mam niepełnoklatkowe aparacisko.24-70 bylo by swietne, jesli byl by tam IS (cały czas sie przemieszczam podczas robienia zdjęć) bo statyw byl by tylko dla mnie balastem. wg mnie jedynym rozsądnym zakresem ogniskowych bedzie 85 i szerzej, węższe to juz będą tylko przeszkadzać. warunkuem jest rownież swiatlo - nie wiecej jak te 2,8

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów