Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: teatr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

emisiaczek, no właśnie że nie masz racji. To ma znaczenie. Jeśli jesteś sprytny i masz wyczucie, a do tego zostałeś poproszony lub dostałeś pozwolenie na robienie zdjęć, to możesz takie chwile doskonale wykorzystać tak, że nie zakłócisz nikomu odbioru. Cały czas przecież piszę o tym, jak to pakujesz wszystkich do jednego wora oskarżając o brak kultury. Nie mówię o kolesiach idących "na chama" bo nie możemy tych postaw utożsamiać z profesjonalnym foceniem, jak próbujesz to zrobić.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jeśli jesteś sprytny i masz wyczucie... Nie mówię o kolesiach idących "na chama" ...
    No właśnie, Kubaman, problem w tym, że fotografując w trakcie spektaklu ty decydujesz co jest "na chama", a co nie, nie dajesz mi możliwości wyboru, a moja sfera prywatności może mieć inny zakres niż twoja. Ponieważ spektakl jest do oglądania, a nie fotografowania, lepiej jest dać sobie spokój. Od zdjęć w cywilizowanym świecie jest preview, albo inaczej premiera prasowa.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak podchodząc, można wytknąć wszystkie zachowania jako ingerujące w czyjąś prywatność. Spektakl to przestrzeń publiczna. Zasady dobrego zachowania są ogólnie znane, więc nie ma się co doktoryzować. Jeśli zgoda artystów jest, bo na przykład nie ma czegoś takiego jak próba generalna to pozostaje to w zakresie przyjętej reguły.

W teatrze, ba nawet w filharmonii ludzie kaszlą na przykład. Denerwuje mnie to o niebo bardziej niż niezauważalny fotograf przy pracy, ale kaszlnięcie nie należy do zachowań chamskich. Choć ingeruje w moją prywatność w teatrze.

Tematu nie wyjaśnimy. Tak BTW ciekaw jestem ilu z dyskutantów regularnie bywa w teatrze (powiedzmy raz w miesiącu lub częściej)

Domyślnie

Pal cię licho, Kubaman, rób te swoje zdjęcia "w przestrzeni publicznej", na moje szczęście (czy jednak raczej nieszczęście ) nie chodzę do teatru w Krakowie :-D . Ale poruszyłeś drugi temat, który muszę potwierdzić - zgoda artystów na robienie zdjęć w trakcie przedstawień publicznych - bo np. wszyscy performerzy będą wówczas ucharakteryzowani. Nie zgadzam się z takim podejściem. Spektakl, jak nazwa sama wskazuje, jest dla widzów.

EDIT: Cytat "...BTW ciekaw jestem ilu z dyskutantów regularnie bywa w teatrze (powiedzmy raz w miesiącu lub częściej...?":
    IMO tylu, ilu sprawia to przyjemność, biorąc także pod uwagę miejsce zamieszkania, poziom lokalnej trupy aktorskiej i repertuar.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 09-03-2007 o 10:28

Uzależniony

Domyślnie

jak juz wszystkie dzwonki zadzwonia to ludzie przestaja chrzakac, gadac, krecic sie ... owszem ktos kaszlnie czasem no bo nie ma wyjscia a od pstrykania lustrem, gadania przez komorke mozna jednak sie powstrzymac ... pozatym tylko patrzec jak z jednego fotografa zrobi sie tlum z sigmami 70-300 czasem az zal ze lusta sprzedaja po 1600 powinno byc drozej .

Domyślnie

Nie porównuj łażącego fotografa z kaszleniem,bo to kiepski argument.. Człowiek kaszle bo MUSI... tak samo jak oddychać czy puszczać bąki.

Od zdjęć są próby i basta... To nie są cioci imieniny...
    Wczoraj byłem na próbie i nawet nam chłopaki podkręcili światło, żeby mniejsze iso sobie móc ustawić .
    Z doświadczenia wiem,że WSZYSTKO jest do dogadania, a teatry chętnie przyjmują fotografów w czasie prób generalnych. Wystarczy zadzwonić i pogadać jak człowiek

Domyślnie

Odświeżam wątek w kwestii co mogą, a czego nie mogą zabronić.
    Dostałem właśnie akredytacje na Hajnekena, i jest tam długa lista kiedy i gdzie NIE mogę focić. Jeśli zobaczą opublikowane zdjęcia robione po czasie, lub z zabronionego miejsca płaci się KARĘ.
    To tyle, w kwestii czy organizator coś może

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I takie coś mi się podoba- jasno określone od początku zasady. KToś sie nei dostosuje - po dupie.
    I już
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Kraków

Domyślnie

a co to niby oznacza? bo dla mnie tylko tyle, że TEN organizator/arysta tak sobie to ustawił, a inny może inaczej.

Właśnie dostałem ZAPROSZENIE do fotografowania podczas spektaklu premierowego w niedzielę. Poproszono mnie o to, a zrobił to konkretnie kierownik występującego, zacnego i znanego zespołu teatru tańca. I zrobię.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Odświeżam wątek w kwestii co mogą, a czego nie mogą zabronić.
    Dostałem właśnie akredytacje na Hajnekena, i jest tam długa lista kiedy i gdzie NIE mogę focić. Jeśli zobaczą opublikowane zdjęcia robione po czasie, lub z zabronionego miejsca płaci się KARĘ.
    Pogrubienie moje. Bo fotografować to nie mogą raczej zabronić ani przez moment.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów