Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Czy duża ilość postów świadczy o niskiej inteligencji?

Dopiero zaczyna Awatar air2air.net
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Czy duża ilość postów świadczy o niskiej inteligencji?

Kubaman: - przeniesione, info o wątku kilka postów niżej.

Szanowni Panowie,

tak czytam ten watek, poniewaz nie ukrywam jestem bardzo zainteresowany funkcjonalnymi zmianami w tej skrzynce. Zastanawiam sie, czy warto przesiasc sie z MkII na MkIII. Czy to co zaoferowal teraz Canon wplynie pozytywnie na moja fotografie, czy tylko bedzie to garsc wodotryskow.

Przerazilo mnie to co zaobserwowalem. Jest tutaj (jak na kazdym forum) grupa ludzi, ktorzy maja 6, 8, 10 tysiecy postow na swoim koncie. Najsmieszniejsze dla mnie jest jeszcze to, ze nie jest to jedyne miejsce na jakim sie udzielaja. Zaczynam sie zastanawiac, czy to co wypisuja tacy ludzie mozna brac na serio. Dla mnie osobiscie jest to przerazajace, ze ktos ma czas na to, zeby tak duzo siedziec w sieci. I Ci ludzie maja prace zawodowa. Oprocz pracy jest dom, rodzina, inne obowiazki, ktorych kazdy z nas ma bez liku, a o czasie na fotografowanie nie wspomne. Dla mnie osobiscie wkracza to juz w obszar pewnego rodzaju psychozy pisania na forach.

Ciesze sie, ze w tym watku znalazlem kilka ciekawych odpowiedzi wyjasniajace mi wiele aspektow nowego aparatu, ale ilosc bezsensonych odpowiedzi, przez ktore musialem sie przebic, zeby to wylowic wplynela negatrywnie tez na moja psychike

Zycze wiekszej ilosci okazji do robienia zdjec, a mniej do bicia piany.
    Ostatnio edytowane przez air2air.net ; 01-08-2007 o 11:15

Bywalec

Domyślnie

air2air.net - jesli chcialbys zebrac laury za zaobserwowanie tej tendencji na Canon-Board, to... ustaw sie w kolejce, bo wielu przed toba juz wczesniej to zauwazylo

Tak to juz jest, ze - jak mowi jedno z celniejszych polskich powiedzen - "krowa ktora duzo ryczy, malo mleka daje". A ze nie kazdy moze sie wyroznic z szarego tlumu talentem do poezji, muzyki, sportu czy fotografii - probuje sie wyroznic za wszelka cene w inny sposob.
    Jedni zastawiaja rodzine wraz z dobytkiem w lombardzie, zeby napchac czerwonych literek w swojej stopce forumowej, inni nabijaja sobie licznik postow zeby wygladac na tych, ktorzy duzo wiedza... to jest wrecz stereotyp w takich sytuacjach.
    Tyle, ze to dotyczy wszelkich mozliwych aspektow codziennego zycia, nie tylko fotografii i tego konkretnego forum. Z takimi samymi zachowaniami mozna sie spotkac w pracy, w metrze, na przystanku czy podczas dyskusji ze znajomymi przy piwie... tak wiec Ameryki nie odkryles ;-)

I mysle, ze to jest w sumie indywidualna sprawa kazdego czlowieka, z ktorych swoich "osiagniec" jest dumny - dla jednego bedzie to zwyciestwo w prestizowym konkursie fotograficznym, dla innego mozliwosc pochwalenia sie nowym obiektywem czy aparatem, dla jeszcze innego trzy- czy czterocyfrowa ilosc postow napisanych na jakims forum dyskusyjnym.

A koniec koncow i tak przyjdzie za chwile jakis moderator i skonczy sie na tym, ze ty dostaniesz ostrzezenie za "osobiste wycieczki" , a mnie wyrzuca do pralni. Bo taki tutaj panuje lokalny folklor ;-)
    Zreszta to tez jest sposob na to, zeby sie wyroznic z tlumu ;-)
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na szczęście jest jeszcze dzielny caravaggio, ze swoją prometejską misją podźwignięcia forumowiczów z dusznych oparów absurdu i głupoty, w rejony oślepiającego blasku czystej, fotograficznej sztuki. Dzięki ci, o tytanie! Niepomny na gniew mrocznych bóstw debilizmu, wiążących cię do skały i szarpiących twą wątrobę, wskazujesz ślepcom kierunek ku świetlistej ścieżce...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 26-02-2007 o 11:02

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ...
    czornyj ...
    Jarek

Bywalec

Domyślnie

Czornyj - obawiam sie, ze jestes w bledzie. Nie identyfikuje sie z tym forum i wisi mi kompletnie to, co soba reprezentuja jego uzytkownicy. Zagladam tu z taka sama czestotliwoscia i w takim samym celu jak na Onet, Gazete.pl i dpreview - zeby dowiedziec sie, co sie w branzy fotograficznej/swiecie/sporcie/polityce wydarzylo. Nic poza tym.

A tak z czystej ciekawosci - po co zabrales glos w tym temacie? Czyzby nozyce sie odezwaly? ;-) Nie odpowiadaj - pytanie jest czysto retoryczne i nie ma powodu niepotrzebnie ciagnac offtopic.
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z nadmiaru przepełniającej mnie wdzięczności

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Czy duża ilość postów świadczy o niskiej inteligencji?

Ewentualnie o zakompleksieniu. Czy jest wprost bądź odwrotnie proporcjonalna do umiejętności fotograficznych, wiedzy, życzliwości, pełnionej funkcji. Może odwrotnie - decyduje o kompleksach tych, którzy używają tego argumentu? Kto stosuje takie argumenty i dlaczego?

A może to nie ma najmniejszego znaczenia?

Jako, że podobna argumentacja pojawia się na forum regularnie z ust tych co piszą mało (a jak napiszą to zdaża się, że nie na temat) otwieram temat. Proszę o dyskusję na poziomie. Oczywiście jeśli znajdziecie ją na tyle interesującą.

Będą tu trafiać wszelkie OT tego typu, które poruszają ten temat, nie naruszając zasad na tyle aby je wysłać do pralni.

Na początek powyżej (niestety - ze względów technicznych) temacik wydzielony z http://www.canon-board.info/showthre...375#post287375 )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Duża ilość postów może świadczyć o lub/i:
    - długim stażu na CB i sie zebrało sporo komentarzy
    - dużej aktywności towarzyskiej/merytorycznej łacznie lub rozłącznie
    - dużej ilości problemów i pytań na które nie znajduje odpowiedzi
    - wysokiej potrzebie udzielania rad i podpowiedzi
    - wszystkim po trochu

MZ krzywdzące jest takie tytułowe uogolnanie i wiązanie aktywności ze stanem intelektualnym wogóle lub w danym momencie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. pytanie tytułowe "Czy duża ilość postów decyduje o niskiej inteligencji?" jest nielogiczne
    Ostatnio edytowane przez piszczal ; 26-02-2007 o 13:17 Powód: Automerged Doublepost
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

1. Duża ilość postów zapewne dodatnio koreluje z długością istnienia na forun oraz z pracą moderatorską .

2. myślę że przeciętny mądrala forumowy posiada 1000-3000 postów i IMHO jak na moje 1500 i półtora roku wychodzi jakieś 3-4 posty dziennie więc bez przesady, a dodam że jest to jedyne forum na jakim się udzielam w tak dużym stopniu ....

3. są ludzie którzy mają "bogate życie" w inecie na różnych forach po tyśące postów ale czy jest to powód do uznawania kogoś za głupszego, gorszego itp to już nie sądze...

4. Myśle że nie ma to nic wspólnego z realnymi umiejętnościami np w fotografowaniu a bardziej z cechami osobowości jak np ekstrawertyzm-introwertyzm czy poczucie kontroli sprawowanej nad sytuacją, "cechy belfra" itp itp ...

5. Polecam: http://www.merlin.com.pl/frontend/to...7BC6F1EFD347AD ...... prosta sympatyczna i odpowie na większość podobnych zagadnień jak to i podobne w stylu Arturo i Jannete

pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    Nie identyfikuje sie z tym forum i wisi mi kompletnie to, co soba reprezentuja jego uzytkownicy. Zagladam tu ... zeby dowiedziec sie, co sie w branzy fotograficznej ... wydarzylo. Nic poza tym.
    Ale o co chodzi? caravaggio, ja zaglądam tu mniej więcej po to samo. Banalne jest stwierdzenie, że o nowościach czytać możemy dzięki tym, którzy tu pisują. No i dzięki rozsądnym modom. Fora nie są autorską monografią, a magmą demokracji :-), w sumie niezłą, choć czasem podnoszącą ciśnienie. Dobrze opisał to Czornyj

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów