Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 98

Wątek: Czy duża ilość postów świadczy o niskiej inteligencji?

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

nie no wychodzi tak z rozumowania jakiegos goscia ktory tu nam robi balagan na forum.....
    ja tam uwazam ze ilosc postow nie ma nic do inteligencji czy cos
    moze najwyzej swiadczyc o tym ze ktos ma wiecej lub mniej do powiedzenia albo jest gadula
    Ostatnio edytowane przez 777 ; 01-08-2007 o 22:35
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

moze na temat a moze nie....
    kiedys uwazalem p.Mariusza za czlowieka inteligetnego z niezlym dorobkiem fotograficznym ale teraz zmienilem zdanie na jego temat i pewnie nie tylko ja. pierwszy przyklad to to kiedy p.Mariusz wydal swoj album zdjec i zdjecie okladki pokazal na internetowej glaerii zdjec lotniczych airfoto.pl i znow wdawajac sie w nie potrzebne dyskusje na tamtejszym forum.
    wtedy pomyslalem ze cos jest nie tak... doszedlem do wniosku ze p.Mariusz jest nastawiony tylko na zysk nie baczac uwagi na nic. teraz zaklada nowe tematy ''glupie tematy'' nie majace nic do rzeczy tym tez traci duzo w oczach osob postronnych. kiedy tylko zarejestrowales sie na forum, wleciales tu z wielkim '' ryjem '', pretensjami, uwagami ktore wg mnie powinienes zatrzymac dla siebie psujesz tylko swoja opinie i opinie forum czyli nas wszystkich! najlepiej gdybys skonczyl to uzalanie sie i wypowiadal sie pozytywniej i udzielal w tematach a nie '' pier**** trzy po trzy ''

no wiec Mariuszu ( moge chyba pisac na Ty? ), jesli tego nie zmienisz i bedziesz postepowal tak jak to robisz nadal mozesz naprawde duzo stracic nie tlyko w naszych oczach!

no ale ja tam nic nie wiem
    EOT
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kiedyś administrowałem na jednym z (wtedy) największych forów komputerowych. Oczywiście w pewnym momencie pojawił się problem ludzi co 20-30 postów dziennie. Wtedy postanowiliśmy zlikwidować liczniki i rangi zależne od ilości postów. Problem zniknął. Wprowadziliśmy za to rangę "Profesjonalista" przyznawaną osobom o wyjątkowej wiedzy w jakiejś dziedzinie. Tak więc na forum gdzie było ok 2000 aktywnych użytkowników (nieaktywni byli kasowani) było ok 4-5 profesjonalistów.

Canon board ma jednak tą zaletę, że nie każdego gówniarza stać na kupno aparatu a potem na zawracanie d..głowy na forum. Inaczej jest z komputerami, gdzie 70% dzieci powyżej 10 roku życia takowy posiada. Powstało nawet określenie "dziecko neostrady".

Tak czy inaczej w naszym przypadku problem rozwiązał się przez zlikwidowanie liczników i rang. Ludzie zrozumieli że liczy się wiedza. MischaPL i yasin mogą to potwierdzić.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Mam inne pytanie, trochę dualne do tematycznego: czy jak air2air.net pisze coraz więcej, to również ubywa mu inteligencji?
    Jeśli przyjmiesz założenie, że dyskutowana zależność jest ściśle monotoniczna...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym był gotów niemało zapłacić za zmianę tego bezsensownego podpisu "Forumowy mądrala". Po za tym jak mogę kimś takim być jak mi tyle inteligencji ubyło ?
    Kolekcjoner - Ty sobie załóż po prostu nowe konto! Np. Kolekcjoner II... Taniej i...

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no właśnie odrobisz stratę zerując licznik
    no może jeszcze musiałbyś trochę dookoła nawtykać kolegom z forum i ponauczać i już..
    ... będziesz mógł 'wtykanie' zostawić lepszym-w-tym-temacie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    (...) wtedy pomyslalem ze cos jest nie tak... doszedlem do wniosku ze p.Mariusz jest nastawiony tylko na zysk nie baczac uwagi na nic. teraz zaklada nowe tematy ''glupie tematy'' nie majace nic do rzeczy tym tez (...)
    Daj spokój. Gość robi najlepsze na świecie zdjęcia o tematyce lotniczej i ma tego świadomość. Pochodzi ze starej dobrej szkoły fotografii lotniczej i takich jak on jest coraz mniej, albo też został ostatni. Dlatego pozwala sobie grzecznie krytykować innych, mając świadomość że takie delikatne klapsy spowodują jedynie wzrost wrażliwości pozostałych fotografów z tej tematyki, a co za tym idzie - jakości ich zdjęć oraz przekazu z nich płynącego.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)Kolekcjoner - Ty sobie załóż po prostu nowe konto! Np. Kolekcjoner II... Taniej i...
    (...)
    Tyle że to się może skończyć banikiem i to permanentnym - działającym na wszystkich kolekcjonerów
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar air2air.net
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam inne pytanie, trochę dualne do tematycznego: czy jak air2air.net pisze coraz więcej, to również ubywa mu inteligencji?
    No jasne, ze tak. Juz mi sporo ubylo od kiedy wdalem sie w te dyskusje.

Z reszta nie dziwia mnie Twoje uwagi, bo Twoja galeria tez bazuje na 'engine' Muflona
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze na temat a moze nie....
    kiedys uwazalem p.Mariusza za czlowieka inteligetnego z niezlym dorobkiem fotograficznym ale teraz zmienilem zdanie
    A to myslisz, ze teraz moja inteligencja i dorobek fotograficzny zniknely?

Mozesz uwazac mnie za chama i prostaka, ale za czubka bez dorobku???
    Hmmm, cos sie zapetliles

Napisze Ci w tajemnicy, ze moje ruchy sa zwykle bardzo przemyslane
    Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    ja tam uwazam ze watek o niczym tz jest jakis gosc ktory chce wmówić innym ze zdjecia muflona ktore sie 99% ludzi podobaja sa do d i wogole
    Jestes kolejny, ktory czyta bez zrozumienia.
    1. Temat dotyczyl przede wszystkim 'nawiedzencow', ktorzy spedzaja cale dnie na przeroznych forach jednoczesnie.

2. Dotyczyl on Muflona rowniez, a przy okazji jego podejscia do 'znania sie na wszystkim' zkrytykowalem jego cropy 100%, ktore od zawsze krytykuje, poniewaz uwazam, ze zdjecie powinno sie robic w momencie nacisniecia spustu migawki, a nie w post processingu. Takie trudne do zrozumienia?

3. Napisalem, ze niektore jego zdjecia mnie sie podobaja. Nie wszystkie, bo duzo z nich jest robiona na 'jedno kopyto'. Tez ma fajne foty, ale to nie mialo kompletnie zwiazku z moim przekazem w tym temacie.

Czytaj drogi forumowiczu ze zrozumieniem, poniewaz przez takich jak Ty moj poziom inteligencji coraz bardziej sie obniza. Zrozum przeslanie i problemy, ktore zaznaczylem, a nie czepiasz(-cie) sie formy wypowiedzi.
    najlepiej gdybys skonczyl to uzalanie sie i wypowiadal sie pozytywniej
    Hehehe, czyli tak jak wspomnialem wczesniej. Niepotrzebne sa tutaj negatywne glosy. Wazelina i slodzenie... Bez komentarza

no wiec Mariuszu ( moge chyba pisac na Ty? ), jesli tego nie zmienisz i bedziesz postepowal tak jak to robisz nadal mozesz naprawde duzo stracic nie tlyko w naszych oczach!
    Ale mnie utrata w Twoich oczach naprawde nie interesuje.
    Mam kilku zyczliwych przyjaciol na ktorych moge liczyc, a kolesiostwa sa nie dla mnie.
    Na kolesiostwie jeszcze nikt dobrze nie wyszedl, ale powodzenia
    Mozesz mnie nie lubic, ale ja i tak bede robil zdjecia warsztatem jakiego sie nauczylem i moje spojrzenie na fotografie nie zmieni sie. Moim celem jest robienie materialow foto/video na bardzo wysokim poziomie, a nie wychodzenie z kumplami na piwo.
    Jezeli mi sie to uda, to bede spelniony. Sukcesu nie postrzegam iloscia ludzi, ktore mnie lubia, ale raczej iloscia negatywnie nastawionych do mnie
    W tym srodowisku raczej moje zdjecia maja sie podobac, ale nie ja.

Poza tym pamietaj, ze wypowiadanie sie w liczbie mnogiej jest bardzo naganne. Mow za siebie...
    Ostatnio edytowane przez air2air.net ; 02-08-2007 o 11:38 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Dobrze napisane, podoba mi sie Twoj radykalizm- rzadkosc juz.
    Co do warsztatu, to akurat z tym bym lekko polemizowal (crop nie crop - zalezy od podejscia, w Krakowie tak, w Gdansku inaczej...). Twoj warsztat jest jak dla mnie profesjonalny, tematyka znow zupelnie mnie nie interesuje. Jako ze sam zajmuje sie podbnie jak Ty, zawodowo scena foto-video, to podejrzewam ze wiem co masz na mysli (sic!), piszac o poklepywaniu sie po plecach i wychodzeniu na piwo. No nic, zycze najlepszego i po prostu (podobnie jak ja to czynie), dystansu do CB.

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez air2air.net Zobacz posta
    No jasne, ze tak. Juz mi sporo ubylo od kiedy wdalem sie w te dyskusje.

Z reszta nie dziwia mnie Twoje uwagi, bo Twoja galeria tez bazuje na 'engine' Muflona
    Aha, jak się ma galerię na endzinie muflona, to częściej ma się rację. Zrozumiałem
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Aha, jak się ma galerię na endzinie muflona, to częściej ma się rację. Zrozumiałem
    W dodatku jesteś z Białegostoku to pewnie masz poglądy jak Kononowicz
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów