nie no wychodzi tak z rozumowania jakiegos goscia ktory tu nam robi balagan na forum.....
ja tam uwazam ze ilosc postow nie ma nic do inteligencji czy cos
moze najwyzej swiadczyc o tym ze ktos ma wiecej lub mniej do powiedzenia albo jest gadula![]()
nie no wychodzi tak z rozumowania jakiegos goscia ktory tu nam robi balagan na forum.....
ja tam uwazam ze ilosc postow nie ma nic do inteligencji czy cos
moze najwyzej swiadczyc o tym ze ktos ma wiecej lub mniej do powiedzenia albo jest gadula![]()
Ostatnio edytowane przez 777 ; 01-08-2007 o 22:35
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
moze na temat a moze nie....
kiedys uwazalem p.Mariusza za czlowieka inteligetnego z niezlym dorobkiem fotograficznym ale teraz zmienilem zdanie na jego temat i pewnie nie tylko ja. pierwszy przyklad to to kiedy p.Mariusz wydal swoj album zdjec i zdjecie okladki pokazal na internetowej glaerii zdjec lotniczych airfoto.pl i znow wdawajac sie w nie potrzebne dyskusje na tamtejszym forum.
wtedy pomyslalem ze cos jest nie tak... doszedlem do wniosku ze p.Mariusz jest nastawiony tylko na zysk nie baczac uwagi na nic. teraz zaklada nowe tematy ''glupie tematy'' nie majace nic do rzeczy tym tez traci duzo w oczach osob postronnych. kiedy tylko zarejestrowales sie na forum, wleciales tu z wielkim '' ryjem '', pretensjami, uwagami ktore wg mnie powinienes zatrzymac dla siebie psujesz tylko swoja opinie i opinie forum czyli nas wszystkich! najlepiej gdybys skonczyl to uzalanie sie i wypowiadal sie pozytywniej i udzielal w tematach a nie '' pier**** trzy po trzy ''
no wiec Mariuszu ( moge chyba pisac na Ty? ), jesli tego nie zmienisz i bedziesz postepowal tak jak to robisz nadal mozesz naprawde duzo stracic nie tlyko w naszych oczach!
no ale ja tam nic nie wiem
EOT
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Kiedyś administrowałem na jednym z (wtedy) największych forów komputerowych. Oczywiście w pewnym momencie pojawił się problem ludzi co 20-30 postów dziennie. Wtedy postanowiliśmy zlikwidować liczniki i rangi zależne od ilości postów. Problem zniknął. Wprowadziliśmy za to rangę "Profesjonalista" przyznawaną osobom o wyjątkowej wiedzy w jakiejś dziedzinie. Tak więc na forum gdzie było ok 2000 aktywnych użytkowników (nieaktywni byli kasowani) było ok 4-5 profesjonalistów.
Canon board ma jednak tą zaletę, że nie każdego gówniarza stać na kupno aparatu a potem na zawracanie d..głowy na forum. Inaczej jest z komputerami, gdzie 70% dzieci powyżej 10 roku życia takowy posiada. Powstało nawet określenie "dziecko neostrady".
Tak czy inaczej w naszym przypadku problem rozwiązał się przez zlikwidowanie liczników i rang. Ludzie zrozumieli że liczy się wiedza. MischaPL i yasin mogą to potwierdzić.
Jeśli przyjmiesz założenie, że dyskutowana zależność jest ściśle monotoniczna...
Kolekcjoner - Ty sobie załóż po prostu nowe konto!Np. Kolekcjoner II... Taniej i...
... będziesz mógł 'wtykanie' zostawić lepszym-w-tym-temacie![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Daj spokój. Gość robi najlepsze na świecie zdjęcia o tematyce lotniczej i ma tego świadomość. Pochodzi ze starej dobrej szkoły fotografii lotniczej i takich jak on jest coraz mniej, albo też został ostatni. Dlatego pozwala sobie grzecznie krytykować innych, mając świadomość że takie delikatne klapsy spowodują jedynie wzrost wrażliwości pozostałych fotografów z tej tematyki, a co za tym idzie - jakości ich zdjęć oraz przekazu z nich płynącego.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No jasne, ze tak. Juz mi sporo ubylo od kiedy wdalem sie w te dyskusje.
Z reszta nie dziwia mnie Twoje uwagi, bo Twoja galeria tez bazuje na 'engine' Muflona
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to myslisz, ze teraz moja inteligencja i dorobek fotograficzny zniknely?
Mozesz uwazac mnie za chama i prostaka, ale za czubka bez dorobku???
Hmmm, cos sie zapetliles
Napisze Ci w tajemnicy, ze moje ruchy sa zwykle bardzo przemyslane
Jestes kolejny, ktory czyta bez zrozumienia.
1. Temat dotyczyl przede wszystkim 'nawiedzencow', ktorzy spedzaja cale dnie na przeroznych forach jednoczesnie.
2. Dotyczyl on Muflona rowniez, a przy okazji jego podejscia do 'znania sie na wszystkim' zkrytykowalem jego cropy 100%, ktore od zawsze krytykuje, poniewaz uwazam, ze zdjecie powinno sie robic w momencie nacisniecia spustu migawki, a nie w post processingu. Takie trudne do zrozumienia?
3. Napisalem, ze niektore jego zdjecia mnie sie podobaja. Nie wszystkie, bo duzo z nich jest robiona na 'jedno kopyto'. Tez ma fajne foty, ale to nie mialo kompletnie zwiazku z moim przekazem w tym temacie.
Czytaj drogi forumowiczu ze zrozumieniem, poniewaz przez takich jak Ty moj poziom inteligencji coraz bardziej sie obniza. Zrozum przeslanie i problemy, ktore zaznaczylem, a nie czepiasz(-cie) sie formy wypowiedzi.
Hehehe, czyli tak jak wspomnialem wczesniej. Niepotrzebne sa tutaj negatywne glosy. Wazelina i slodzenie... Bez komentarza
Ale mnie utrata w Twoich oczach naprawde nie interesuje.
Mam kilku zyczliwych przyjaciol na ktorych moge liczyc, a kolesiostwa sa nie dla mnie.
Na kolesiostwie jeszcze nikt dobrze nie wyszedl, ale powodzenia
Mozesz mnie nie lubic, ale ja i tak bede robil zdjecia warsztatem jakiego sie nauczylem i moje spojrzenie na fotografie nie zmieni sie. Moim celem jest robienie materialow foto/video na bardzo wysokim poziomie, a nie wychodzenie z kumplami na piwo.
Jezeli mi sie to uda, to bede spelniony. Sukcesu nie postrzegam iloscia ludzi, ktore mnie lubia, ale raczej iloscia negatywnie nastawionych do mnie
W tym srodowisku raczej moje zdjecia maja sie podobac, ale nie ja.
Poza tym pamietaj, ze wypowiadanie sie w liczbie mnogiej jest bardzo naganne. Mow za siebie...
Ostatnio edytowane przez air2air.net ; 02-08-2007 o 11:38 Powód: Automerged Doublepost
W!
Dobrze napisane, podoba mi sie Twoj radykalizm- rzadkosc juz.
Co do warsztatu, to akurat z tym bym lekko polemizowal (crop nie crop - zalezy od podejscia, w Krakowie tak, w Gdansku inaczej...). Twoj warsztat jest jak dla mnie profesjonalny, tematyka znow zupelnie mnie nie interesuje. Jako ze sam zajmuje sie podbnie jak Ty, zawodowo scena foto-video, to podejrzewam ze wiem co masz na mysli (sic!), piszac o poklepywaniu sie po plecach i wychodzeniu na piwo. No nic, zycze najlepszego i po prostu (podobnie jak ja to czynie), dystansu do CB.
Zdrowko