Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: zwis komputera po podłączeniu 350D

Domyślnie zwis komputera po podłączeniu 350D

Witam,
    od wczoraj mam dziwny problem z moim komputerem/aparatem. Po podłączeniu kabelka do aparatu w celu zgrania zdjęć, komputer się zawiesza po kilku sekundach. Mam 350'tke już 1,5 roku i nigdy się nic takiego nie działo. Wczoraj nic nie kombinowałem i nie przestawiałem. Przed wczoraj wszytko jeszcze było ok.:-?

Zmiana z PTP na PC connection nie pomogła. Ma ktoś jakiś pomysł jak się z tym uporać? Prawdę mówiąc nie chce przeinstalowywać systemu, bo niedawno to robiłem.

Spotkał się ktoś z czymś podobnym, jakieś sugestie? Będę b wdzięczny.

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pop Zobacz posta
    Mam 350'tke już 1,5 roku i nigdy się nic takiego nie działo. Wczoraj nic nie kombinowałem i nie przestawiałem. Przed wczoraj wszytko jeszcze było ok.:-?
    hehe...lubię coś takiego A poważnie...samo z siebie nic się nie dzieje...poszukaj dokładnie..może kabelek gdzieś sie wygiął i np. uszkodził, albo gniazdo w aparacie się wyrobiło i nie styka..albo...po prostu COŚ jednak zmieniłeś w kompie. To może być nawet zainstalowanie jakiegoś programu nie związane ze sterownikami do sprzętu.
    Podłącz aparat bez karty i zobacz co się wtedy dzieje...czy tez się wiesza
    Albo wsadź kartę na której jest np. kilka zdjęć
    A...zaraz i tak się dowiesz że najlepszy jest czytnik
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2 Zobacz posta
    A...zaraz i tak się dowiesz że najlepszy jest czytnik
    Kup czytnik!!!! przepraszam niemogelm sie powstrzymac

generalnie sprawdz to co napisal tomaj. Albo sprawdz na innym kompie. U kolegi, w pracy....pokombinuj sam. A jak nie to KUP CZYTNIK i bez urazy. Czytnik dobra rzecz.

Domyślnie

wykonałem 100 różnych kombinacji, wniosek 1 - z moim kompem/win xP coś sie zrypało.
    Wiesza się nawet bez karty. Na innym kompie ok. Nic nie instalowałem a jedyne co mi do głowy przychodzi to to, że wyłączyłem raz w menadżerze zadań kilka zbędnych procesów, być może wywaliłem też coś co było związane z obsługą canona (nie instalowałem żadnych sterowników ani oprogramowania do aparatu), nie mniej po resecie kompa powinno się załadować wszystko od nowa, nie?
    Cholera mnie bierze, czytnik ok, mogę kupić, ale tu mi elegancko zgrywało do katalogów z datami, no i szybko, nie trzeba wyjmować karty - ogólnie kombinowanie

Uzależniony

Domyślnie

Spróbuj przywracania systemu w miejscu przed momentem, w którym zaczęło się pieprzyć. Jeśli koniecznie chcesz łączyć aparat kabelkiem, to raczej zainstaluj soft dołączony do aparatu i dodoatkowo sterownik wia http://software.canon-europe.com/sof...055.asp?model=
    Kabelek jest OK, może być przydatny jeśli np. nie masz pod ręką czytnika. Jednak najlepszym i najszybszym rozwiązaniem jest właśnie czytnik. Ja mam taki wynalazek "52 in one, high speed". Kosztował na Allegro całe 19,90 i jest rzeczywiście bardzo szybki. (Od kabelka szybszy bez porównania!)

Domyślnie

Udało się!
    Przywracanie systemu nic nie dało, zainstalowanie wszystkiego co było na CD i innych sterowników też.
    Poskutkowało odinstalowanie wszystkich portów USB w menadżerze sprzętu i ponowne zainstalowanie. Dziwne, ale to słowo przy systemie windows czasem się pojawia

Dzięki za szczere chęci pomocy, pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Fajnie, dzieki za opisanie rozwiązania. Dobrze wiedzieć, może komuś się kiedyś przyda!

Domyślnie

Witam,
    a ja mam taki problem, ze nie sciaga mi wszystkich zaznaczonych zjec na kompa - co moze pomoc? Posiadam C 350d oryginalny kabelek karta SanDisc 1GB (taka zwykla niebieska). Probowalem przez oprogramowanie dolaczone z aparatem jak i przez kreatora w Win XP. Czy moze ktos podpowiedziec co zrobic by bylo OK? Oczywiscie i tak 99% krzyknie - kup czytnik karty!!! Ok pewnie tak zrobie czy tak czy tak - ale moze cos ktos poradzi
    Pozdr
    Adasq

Uprawnienia umieszczania postów