Witam,
mam pytanko, czy spotkaliście się z oprogramowaniem dajcym taką możliwość? Chodzi mi o pokazywanie na ekranie na bieżąco zdjęć robionych canonem 350D.
pozdrawiam
Witam,
mam pytanko, czy spotkaliście się z oprogramowaniem dajcym taką możliwość? Chodzi mi o pokazywanie na ekranie na bieżąco zdjęć robionych canonem 350D.
pozdrawiam
Byl taki programik do zgrywania przez kabelek w trybie live zdjec z 300D. Jak wroce do domu to ci sporobuje go wrzucic na ftp. Moze bedzie dzialac z 350-tka
Jak cos to odezwij sie na gg:1845667 zeby m niezapomnial
super, dzięki
Przecież takie oprogramowanie (camera Window) kupiłeś razem z aparatem! Zapoznaj się z nim. Korzystanie z niego jest banalnie proste.
EOS Utility > Remote Shooting
"Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"
DSLR Remote Pro ($95) - http://www.breezesys.com/purchase_dslrrempro.htm
IMHO dużo wygodniejszy niż canonowy, np. wygasza ekran na czas robienia zdjęcia.
kaen
dzięki
EOS Utility jest wygodniejszy, automatycznie wraca do trybu Remote Capture po wymianie baterii i mozna wylaczyc powiazane programy, czyli nie odpala juz tego beznadziejnego ImageBrowsera. Zamiast tego mozesz sobie ustawic automatyczne odpalanie np. Adobe Bridge. Ten automatycznie otwierajacy sie ImageBrowser nie jednego doprowadzil do szalu...![]()
"Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"
Np. po to, żeby światło monitora nie doświetlało fotografowanej sceny. Pełny opis softu masz na stronie producenta. Nie chcesz wydawać $95, to nie wydawaj - przecież nie karzę Ci kupować tego programu. Za to proponuję byś go sobie ściągnął i przetestował wersję trial.
pozdrawiam
kaen