Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Canon Eos 350D pod MsWindows Vista64

Bywalec

Domyślnie

Vista 64 b Office 2000 działa Ok.
    Ale niestety CS2 nie działa poprawnie i kilka innych rzeczy też.Jakie straty poniosłem:
    skaner nie działa i nie będzie działał jak napisali na stronie producenta,ale był faktycznie dość stary oraz poważniejsza Wacom GD-0608-R brak sterowników windowsy będą obsługiwać wyłącznie to urządzenie ale na USB a moje jest na COM.
    Marek

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    To akurat nie był sklep sieciowy tylko taki normalny w realu i sprzedawca udzielił mi takiej informacji przy zakupie systemu. Pod wpływem właśnie tej informacji nie kupiłem Visty tylko XP. Obydwa systemy w podobnej cenie więc nie sądzę żeby to zrobił z chęci większego zarobku - może był nie doinformowany?
    Warto było jeszcze sprawdzić warunki licencji. Do tej pory można było w ramach np. licencji na WinXP używać wersji poprzednich. Dotyczy to na pewno licencji pudełkowej, OEM i MOLP. To samo jest z Office. Jednak licencję przy zakupie indywidualnym (box, OEM) trzeba przeczytać, często zmieniają zapisy. Nie sądze jednak, żeby zminili filozofie względem Visty. W końcu łatwiej wkurzonemu klientowi powiedzieć, żeby tymczasowo zainstalowal XP, niż powiedziec że jego komp jeszcze przez pol roku nie bedzie pracował z Vista.

Przy porównywalnej cenie, sprzedawca kiepsko doradził
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azael Zobacz posta
    Do tej pory można było w ramach np. licencji na WinXP używać wersji poprzednich. Dotyczy to na pewno licencji pudełkowej, OEM i MOLP. To samo jest z Office.
    Witam,
    Pomimo, że szukałem to niestety nie znalazłem żadnego zapisu dopuszczającego tzw. downgrade w przypadku licencji OEM a nawet pełnych (BOX).
    Downgrade jest cechą oprogramowania objętego programem licencjonowania grupowego: Select, Academic Select, MOLP. W nich faktycznie można używać wcześniejszych wersji oprogramowania.

Nawet jeśli licencja OEM czy BOX dopuszcza downgrade to skąd niby wziąć to niższe oprogramowanie ??? Z sieci - to piractwo, z kopii nośnika od kolegi - to także piractwo.
    Trzeba po prostu zakupić oryginalny nośnik kosztujący kilkadziesiąt dolarów. W licencjach Select i MOLP otrztymuje się nośniki z wszystkimi programami firmy Microsoft dostępnymi na rynku we wszystkich wersjach językowych, nawet po arabsku i chińsku.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Miałem podobną sytuację w momencie zakupu XP . Część mojego oprogramowania pracowała poprawnie tylko z W2K . Zadzwoniłem do Microsoftu z zapytaniem czy mając XP mogę legalnie korzystać na tym kompie z W2K . Odpowiedzieli że mogę pod warunkiem posiadania legalnej płyty .

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Witam,
    Pomimo, że szukałem to niestety nie znalazłem żadnego zapisu dopuszczającego tzw. downgrade w przypadku licencji OEM a nawet pełnych (BOX).
    Downgrade jest cechą oprogramowania objętego programem licencjonowania grupowego: Select, Academic Select, MOLP. W nich faktycznie można używać wcześniejszych wersji oprogramowania.
    Z całym szacunkiem, ale źle szukałeś. Polecem tą LEKTURKĘ. ;-)
    Zwracam honor jeżeli chodzi o Office. Zasugerowałem się właśnie MOLP'em gdzie generują oba klucze.

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Nawet jeśli licencja OEM czy BOX dopuszcza downgrade to skąd niby wziąć to niższe oprogramowanie ??? Z sieci - to piractwo, z kopii nośnika od kolegi - to także piractwo.
    Trzeba po prostu zakupić oryginalny nośnik kosztujący kilkadziesiąt dolarów. W licencjach Select i MOLP otrztymuje się nośniki z wszystkimi programami firmy Microsoft dostępnymi na rynku we wszystkich wersjach językowych, nawet po arabsku i chińsku.
    Tak, tutaj sytuacja jest niejasna. Naczytałem się sporo opinii prawników, ale też nie zostałem przekonany jak wytłumaczyć się ew. takiej sytuacji. Może M$ nie chce wiedzieć skąd to wziąć. ;-)

Sprostuję jeszcze jedna kwestię, którą poruszyłeś. Nie wiem jak jest przy licencjonowaniu SELECT, ale wiem jak jest w MOLP, bo już sporo tego kupiłem. Nie jest niestety tak pięknie jak piszesz, dostajesz tylko ten nośnik za który zapłacisz, ok 100 zł. Co więcej ważna jest wersja językowa i tak jak downgrade licencji wymaga zakupu dodatkowego nośnika. (dotyczy MOLP)
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów