Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Witam wszystkich+"problem dioptrii"

Mieszany widok

Katy
    Guest

Domyślnie Witam wszystkich+"problem dioptrii"

Witam!
    Wczoraj kupiłam Canona 300d. Do tej pory zdjęcia robiłam zwykłym, małym aparatem. Na razie zupełnie obce są dla mnie wszystkie rzeczy związane z fotografowaniem, powiedzmy profesjonalnym, także wybaczcie mi ignorancję w tym temacie. A czuję, że robienie zdjęć to jest to co chcę robić Dlatego pewnie będę Was zamęczać różnymi pytaniami :wink: Pierwsze mam już dzisiaj. Jestem krótkowidzem i noszę okulary -4 dioptrie. Nie mogę nosić soczewek bo jestem uczulona. W okularach niewygodnie robi mi się zdjęcia, nie widzę tego paska na dole, na którym pokazuje mi się min. ta kropka która mówi o ostrości, poza tym czasem źle mi się kadruje. Wiem, że można coś do aparatu dokupić żeby robić zdjęcia bez okularów, ale jak to się nazywa, gdzie to mogę kupić? Pomożecie?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

300d ma pewną korektę wbudowana w wizjer (małe czarne kółeczko). Jeśli to jest za mało,to gadżety typu http://www.adorama.com/CADP3E.html (po polsku zwane chyba muszlami ocznymi z korekcją).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Witam!
    Mysle ze potrzebujesz cos takiego:

http://www.canoncompanystore.com/epa...ail=2847A002AA

w polsce szybko znalazlem takie cos - to chyba to samo, najlepiej zadzwnic lub wsylac mail:

http://www.pstryk.com.pl/opis/239

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

BTW. ja focę w okularach, trochę wygodniej jest jak się zdejmie całkiem muszlę oczną.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Katy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    300d ma pewną korektę wbudowana w wizjer (małe czarne kółeczko). Jeśli to jest za mało,to gadżety typu http://www.adorama.com/CADP3E.html (po polsku zwane chyba muszlami ocznymi z korekcją).
    No wlasnie krecenie koleczkiem nie pomaga- za slabo widze za linki bardzo dziekuje, zaraz przejrze

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Witam wszystkich

Cytat Zamieszczone przez Katy
    W okularach niewygodnie robi mi się zdjęcia (...)
    Ja też robię zdjęcia w okularach. Żeby ułatwić sobie życie nabyłem ostatnio taką muszlę oczną w miejsce firmowej Eb. Znacznie poprawia wygodę pracy.

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

A wg mnie (też noszę okulary, ale do fotografowania zakładam szkła kontaktowe ) powinnaś kupić sobie coś takiego. Powoduje to że w wizjer możesz patrzeć z pewnej niewielkiej odległości.
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cychol,
    powinnaś kupić sobie coś takiego. Powoduje to że w wizjer możesz patrzeć z pewnej niewielkiej odległości.
    Spytaj czy da radę zalożyć go do 10D, próbowałem założyć starą soczewkę taką
    -1 (od EOŚ 1) do 300D i nie daje się założyć bo niezgadzaja się wymiary o włos. O ile dobrze kojarzę to eyepiece extender jest mniej więcej tego samego typu czyli skladany z wymiennej soczewki i muszli ocznej.

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

a czemu ja mam pytać chcesz kupić to pytaj, ja nie jestem ani sprzedawcą ani kupującym , a pozatym nie napisałem TO tylko COŚ TAKIEGO

[ Dodano: 07-02-2005, 10:18 ]
    to że licytuję, to tylko forma zaznaczenia aukcji
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

SorryCychol,
    to że licytuję, to tylko forma zaznaczenia aukcji
    to mnie zmyliło.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów