Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Wydajne środowisko dla LightRoom'a 1.0 ...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Athlon XP 2000+ (1.7Ghz) + 512 MB RAMu, a tysiąc zdjęć - bo tyle średnio "na brudno" wychodzi po normalnym zleceniu. C1 Pro po wczytaniu zdjęć śmiga na tym jak rakieta.
    A weź z czystej ciekawości zerknij ile Ramu Ci wciąga po uruchomieniu LR i załadowaniu owych 1000 plików (1000 na raz - no no 8) )

Bo te 512MB Ram do grafiki...to trochę mało...XP po uruchomieniu, przy założeniu załadowania wszystkich sterów + jakis antyvir, firewall może na dzień dobry połknąć 200MB Ram.
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2 Zobacz posta
    A weź z czystej ciekawości zerknij ile Ramu Ci wciąga po uruchomieniu LR i załadowaniu owych 1000 plików (1000 na raz - no no 8) )

Bo te 512MB Ram do grafiki...to trochę mało...XP po uruchomieniu, przy założeniu załadowania wszystkich sterów + jakis antyvir, firewall może na dzień dobry połknąć 200MB Ram.
    Za mało do LR Pod C1 Pro jest OK, a co moich testów to na tej konfiguracji nie da się komfortowo pracować z LR przy więcej niż 10 plikach. Stąd moje pytanie: jak mocnej maszyny potrzebuje pod do tylu zdjęć ta cholera, najlepiej pod kontrolą XP.
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Uprawnienia umieszczania postów