no niezły jesteś......A XP 2000+ i 512 MB ram hehehe toż to muzeum nadmieniam że takie procki "chodziły" 5 lat temu a 5 lat to ze 3 generacje PC, a napewno dla "zawodowego" obrabiacza RAW z 5d (10mpix) to prawie totalna kiszka .... (a i nie opowiadaj że inny soft pracuje dobrze np PS czy jakiś C1 z 1000 rawów hehe bo pewnie się przyzwyczaiłeś a odpowiedniejszym słowem byłoby "wystarczająco" w co i tak trudno mi uwierzyć przy tym 512 MB)
Chłopaku sam XP zajmuje z 250 MB z czego na aplikacje pozostaje tylko tylko .... dzisiaj aplikacje typu LR to 1 GB minimum a przy 2GB dopiero rozwijają skrzydła .... nie wspominam już o procku i reszcie
inna sprawa że dązenie tgz "macowe" do workflow jak na MAC -u ze wszystkimi plikami otwartymi to dlamnie conajmiej głupie jest IMHO powinna być mała "podaplikacja" do zarządzania bibliotekami fotek .... ale to już inna historia
powodzenia w kupowaniu porządnego Core DUO 2 z 2 GB rambo i tak IMHO cię to nie ominie w najbliższym czasie z różnych przyczyn
bez urazy pozdro
EDIT:
teraz żarcik
Mam A2000+ z 512 MB ram i ADOBE ! LR nie działa za dobrze z 1000 Rawów 10mpix![]()
.... nie mogłem się powstrzymać ....