@adam

widocznie taka polityka canona - 50tka jest plastikowa ale tania, ja tez dalbym te 150 wiecej za ostrosc jak z nikona ale nic z tego bo canon ma mocniejszy filtr przed matryca i bez pozadnego szkla nie ma szans

mam kita i jestem zadowolony ze go mam bo nie zbiednieje od jego posiadania a zawsze sie moze przydac, gdybym mial wywalic 500pln na 18-55 nikona to bym sie juz grubo zastanawial

jak widac canon nie traci rynku a zyskuje, mydelkowate kolorowe zdjecia sie podobaja a jak ktos chce miec zyletke to niestety gruba kieszen albo nikon no i jeszcze tamrony, albo stalki tez drozsze

skoro kupujesz w obrebie 400d-d80-30d to znaczy ze jestes ekono chyba ze spojrzec na to z perspektywy naszego kraju to juz jestes mistrzem fotografi szczycacym sie 30d

nie wiem czy jest tu duzo ortodoksow mysle ze jest duzo okazyjnych onanistow ktorzy olaliby canona gdyby tylko taki d80 mial CMOS-a tu owszem jestesmy ortodoksami

... przydalo by sie jakies centurm szkiel, moze w berlinie jest cos takiego ze mozna wpasc i poprzykrecac szklo i sie pobawic