Zobacz wyniki ankiety: Które szkło wybrać ?

Głosujących
68. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: EF 16-35mm f/2.8L USM v EF 16-35mm f/2.8L II USM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Właśnie dlatego zrobiłem tą ankietę, aby zdecydować czy już teraz kupować 16-35mm f/2.8L USM czy poczekać, i kupić jego następcę.
    Aaaaa..... to takie buty . To Ty byś chciał żeby za Ciebie wybrać . Na łatwiznę idziemy . No to Ci powiem że też sobie pomyślałem, że to może być dobry moment na kupienie tego 16-35 zwłaszcza, że to wcale nie było najgorsze szkło tylko zbyt drogie. Tyle że nic nie wiemy tak na prawdę o następcy i w związku z tym trudno coś wróżyć. Powinien być lepszy ale na ile i czy to rzeczywiście spowoduje masową wyprzedaż starego i obniżenie ceny ??? Po za tym jak jego cena będzie taka jak "I" na początku czyli ok. 6 kzł to nie ma co liczyć na obniżenie ceny dotychczasowego modelu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co za ankieta ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A jak sądzicie - czy dużo osób sprzeda 16-35 by kupić nastepcę??
    bo moim zdaniem to jakieś pojedyncze jednostki.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja bym kupowal "stara" wersje teraz. nie sadze zebys widzial roznice przy XXD miedzy jednym a drugim no chyba ze lubisz ogladac foty na monitorze na 100% powiekszeniu.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Ja bym brał starą, w nowej średnica filtra jest niekoszerna. A tak poważnie: wszystkie moje szkła to albo 77mm albo 58, no i jak to 82 by wyglądało, no jak ?
    Nemeo warto trochę poczekać i zobaczyć co kanon poprawił/zepsuł w nowej wersji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Weź pod uwagę, że mało kto to mówi, ale 16-35 classic flaruje jak ****.
    Z moich doświadczeń 16-35 flaruje znacznie mniej, niż inne obiektywy, bez przesady.

Dla mnie ważna byłaby jedna rzecz - lepszy kontrast przy 2.8 i likwidacja dyskretnej białawej poświaty wokół konturów przy tejże przysłonie. Dla profi IMO to bezwględnie warte wymiany. Dla mnie może być stary 16-35 :-) . Od 3.5 nie myślę, by wiele się zmieniło.

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Ja bym poczekał na testy dwójki. Jedynka jest przeciętna i szkoda takiej kasy wydawać. Ogólnie Canon nie ma żadnego szerokiego obiektywu, który by zachęcał do zakupu. Może ten nowy 16-35 będzie jakimś przełomem. Może będą też nowe stałki w najbliższym czasie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    Jedynka jest przeciętna i szkoda takiej kasy wydawać
    No Zanzibar, z lekka pojechałeś. Kasy pewnym ludziom zawsze szkoda, to fakt, ale z tego, co się orientuję, są z grubsza dwa takie UWA zoomy z retrofokusem na rynku i oba mają swoje słabe i mocne strony. Przeciętna jest całkiem niezła , a alternatywy wielkiej (a dokładniej - żadnej) nie ma.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    (...) Ogólnie Canon nie ma żadnego szerokiego obiektywu, który by zachęcał do zakupu. Może ten nowy 16-35 będzie jakimś przełomem. Może będą też nowe stałki w najbliższym czasie?
    No to się właśnie chwalą, że ten obiektyw dlatego zmodernizowali, bo użytkownicy byli niezadowoleni że nie ma przyzwoitego szerokiego szkła w systemie. Zobaczymy jak im wyszło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    No Zanzibar, z lekka pojechałeś. Kasy pewnym ludziom zawsze szkoda, to fakt, ale z tego, co się orientuję, są z grubsza dwa takie UWA zoomy z retrofokusem na rynku i oba mają swoje słabe i mocne strony. Przeciętna jest całkiem niezła , a alternatywy wielkiej (a dokładniej - żadnej) nie ma.
    Nie twierdzę, że inne firmy mają coś lepszego, ale mi jeszcze portfel się nie otwiera przed żadnym szerokim obiektywem Canona i poczekam cierpliwie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów