Pewnego razu był sobie mężczyzna, który chciał za wszelką cenę schudnąć i próbował już wszystkiego i nic. Kupił gazetę a tam ogłoszenie: Kuracje odchudzające za 100, 200 i 300 zł i mysli sobie ostatni raz próbuję i daje sobie spokój.
Przychodzi więc pod dany adres i w recepcji prosi o kurację za 100 złotych. Miła Pani mówi , że proszę iśc do pokoju 101 i tam wszystkie wskazówki ku schudnięciu zostana mu przekazane. Wchodzi więc, a tam skąpo ubrana piekna dziewczyna, nieduży pokój i mówi do niego : Jak mnie złapiesz to mnie zer...... Chłop biega łapie robi swoje przychodzi do domu i 3kg mniej. Mysli sobie co za wspanaiała kuracja nie dość, że taka przyjemnośc to jeszcze chudne. Idzie na drugi dzień i prosi o kurację za 200 złotych. Pani ponownie mówi tym razem pokój 202. Gośc biegnie otwiera drzwi a tam jeszcze piekniejsza kobieta, lecz większy pokój i ponownie słyszy słowa: Jak mnie złapiesz to mnie zerż.....Chłop biega i biega łapie i w domu 6 kg mniej. Mówi ide jutro za 300. Przychodzi pokój 303 tym razem biegnie po schodach wchodzi i patrzy a tam siedzi wielki murzyn i mówi do niego: Tym razem jak ja Cię złapie to Cie zerż....