Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
no coz jesli inna liga to metalowa obudowa i wieksze gabaryty to 30D jest faktycznie inna ligaale ja mialem na mysli nieco inne kryteria "ligowatosci" czyli jakosc zdjec, autofocus, szkla
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
no tylko ze rownie dobre zdjecia zrobi aparatem za polowe ceny 30D
________
Immanuel Kant
Zalezy o jakich fotkach mowimy. Bo mnie 30D w wielu sytuacjach daje o wiele lepsze foty i "ulatwienie ich zrobienia" Niz wtedy kiedy mialem 350D.. No i ergonomia,,
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
mowimy o 400D a nie o 350D - to sa inne aparaty
zreszta kazdy wybierajac sprzet zbiera na niego pewnie sporo czasu
i na pewno niezbyt chetnie slucha ze inna osoba nazywa jego aparat "plastikowa zabawka z trzymadelkiem"coz ja nikomu posiadania 30D nie zazdroszcze, ale namawianie kogos na drogi korpus w zamian za rezygnacje z obiektywu to raczej nie jest dobra rada.
Ostatnio edytowane przez kris75 ; 05-03-2007 o 16:14
________
Immanuel Kant
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Panowie czytajcie dokladniej.
"Obiektyw" juz wie jakie szklo kupi, zastanawia sie nad korpusem.
Przypominam ze w gre wchodzi 400D + grip lub 30D, wiec chyba nie ma sie co dalej przekomarzac co jest lepsze.
Przede wszystkim... szkło!
Jeśli inwestować to tylko w dobre obiektywy... cena body po 2-3 latach spadnie na pysk i będzie mozna je za marne grosze sprzedać... z dobrymi szkłami jest inaczej (w mniejszym stopniu ulegają cenowej zapaści).
Sprawa następna- dobrym szkłem i plastikowym body zrobisz fajne zdjęcie... słabym szkłem i fajną puszką.... wiadomo...
pozdr
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner