Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: 400d i 30d

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Wlasnie caly problem polega na tym ze oni moga ci wmowic i "udowodnic" ze takie uszkodzenia powstaly wskutek twojej winy.... Male fiu.ki. I co zrobisz? Pobijesz? Dlatego TEEEEEEEEEESTOWAC przed zakupem. A jak sie sprzedawca burzy to podziekowac i tyle. Ktos kto ma sprzet w porzadku i nie ma sie czego obawiac napewno nie zrobi Ci problemu zebys wzial aparat do lapy i poprobowal. Ktos kto sprzedaje szmelc (znam 2 takie punkty w Krakowie) zwykle wcisnie ci kit ze masz iles dni na sprawdzenie a w razie czego to ci wymieni. To sa sciemy i jak juz opuscisz sklep to ci bedzie potem bajki wciskal ze to ty popsules.
    No i znów potwierdza się to o czym mówiliśmy wcześniej, to jest możliwe tylko w kaczystanie. W Anglii, Stanach, we wszystkich krajach starej Europy po zakupie masz czas na przetestowanie sprzętu i w ciągu 2 tyg możesz go oddać bo Ci nie odpowiada. NIE DLATEGO ŻE JEST USZKODZONY, TYLKO DLATEGO, ŻE WOLISZ COŚ INNEGO. A w przypadku jakiejś wady to w ogóle nie ma o czym gadać serwis czy sprzedawca gną się w przeprosinach i robią wszystko żeby klient był zadowolony. Sytuacja nie jest normalna, ale jak jest już taka konieczność to korzystam z serwisu w Berlinie. (z Poznania mam bliżej niż do Wa-wy)
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Sugerujecie, że 350/400 D jest nieporządny. Gotów jestem się założyć, że spokojnie wytrzyma 3-5 lat u statystycznego pstrykającego amatora. Tyle, że taki okres to już będzie epoka głębokiego neolitu, tak samo jak 30D. Mnie brakuje trzech rzeczy: lepszy AF, większy, jaśniejszy wizjer, jednak lepsze trzymanie jedną ręką z podpiętym prawdziwym szkłem. Reszta nie ma znaczenia, na pewno nie korpus z plastiku.

Domyślnie

400D do 30D nawet nie ma co porównywac
    30D przedewszystkim
    szybszy,wiekszy,
    i ma pare bajerów o których tu juz pisano
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Sugerujecie, że 350/400 D jest nieporządny. Gotów jestem się założyć, że spokojnie wytrzyma 3-5 lat u statystycznego pstrykającego amatora. Tyle, że taki okres to już będzie epoka głębokiego neolitu, tak samo jak 30D. Mnie brakuje trzech rzeczy: lepszy AF, większy, jaśniejszy wizjer, jednak lepsze trzymanie jedną ręką z podpiętym prawdziwym szkłem. Reszta nie ma znaczenia, na pewno nie korpus z plastiku.

CHyba nie tak. To chyba nie tak ze aparaty zle, wydaje mi sie ze ludzie je kupuja ze wzgledu na cene. 350/400D daje w wielu przypadkach podobne mozliwosci niz 30D ale jego cena jest nizsza. Moge sie zalozyc ze jesli postawisz obok siebie 3 modele i ktos ma po porstu sobie wybrac to napewno bedzie to 30D.

A wracajac do pytania to "z praktyki" i obserwacji 80% osob kupujac 350D i tak zmienia je potem na 20-30D a kilka % pozostalych zmienia na 5D , kilka % zostanie przy 350D. WIec czemu od razu nie kupowac ciut lepszego modelu?

Pomijajac kwestie kasy to stajac teraz przed wyborem 400D z Kitem i 30D body ponownie wybralbym tego drugiego. Tym bardziej ze jak sie skonczyly promocje Canona to znow spadl po ponizej 4 tys.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Wiekszosc z nas nie pomija kwestii kasy.

Uzależniony

Domyślnie

mam obecnie 30d. po kilku miesiącach wziąłem od znajomej do ręki 350d(taki sam plastik co 400d) i w tym momęcie wszystko stało się dla mnie jasne. czułem jakbym jakąś zabawke z odpustu trzymał. niech to robi takie same zdjęcia i niech kosztuje 2000 mniej, a ja i tak podziękuje z takie oszczędności. mam aparat i jak go trzymam to wiem że to "prawdziwy" aparat.
    a tak konkretniej to musisz pomyśleć nad obiektywem bo kit za dobrych zdjęć nie będzie robił. i tu zaczynaja się schody. Przekonałem sie że to nie samo body zdjęcia robi. to tylko dodatek do szkła.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A wracajac do pytania to "z praktyki" i obserwacji 80% osob kupujac 350D i tak zmienia je potem na 20-30D a kilka % pozostalych zmienia na 5D , kilka % zostanie przy 350D. WIec czemu od razu nie kupowac ciut lepszego modelu?
    Ja bym powiedzial jeszcze, ze kilka % dokupi drugie body w postaci 20/30D.
    Jezeli ktos zajmuje sie reportazem, to przewaznie nie ma czasu na zmiany fajansow, takze w takim wypadku, lepiej miec drugie body z dodatkowym szklem.
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Ja bym powiedzial jeszcze, ze kilka % dokupi drugie body w postaci 20/30D.
    Jezeli ktos zajmuje sie reportazem, to przewaznie nie ma czasu na zmiany fajansow, takze w takim wypadku, lepiej miec drugie body z dodatkowym szklem.
    Zgadzam się z przedmówcą. Nie warto zamieniać 350D na 30D, już pisałem dlaczego. Co innego dokupienie body.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Zgadzam się z przedmówcą. Nie warto zamieniać 350D na 30D, już pisałem dlaczego. Co innego dokupienie body.
    Tak jest. 350-tka jest bardzo dobra jako "backup" właśnie min. ze względu na jakość generowanego obrazu i stosunkowo nieduży ciężar .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A jezeli ma to byc pierwszy korpus, czy oplaca sie brac 400d? Kto z was porownywal jakosc fotek z 400D i 30D, robionymi ze szklami lepszymi niz kit? Pytam na powaznie. Stoje przed takim wyborem.

Stac mnie na 400D z T17-50, 2.8+grip itd albo na 30d i tylko Tamrona
    ║ 50D i 30D + graty ║

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów